Theater van de Honger

Cirque de la Faim

Regie: Jeroen Kriek
Tekst & co regie: Paul Feld

Een vreemd circus is neergestreken op een verlaten plek. Het zigeunercircus uit het Oude Europa verkeert in crisis en is overgenomen door een vreemde geldschieter. Allengs wordt via buitelende acts, slapstick en commedia dell’arte het geheim van het vreemde circus onthuld. Bloeddorstig muziektheater over Crisis, Opgroeien en Europa.

Twintig jonge komedianten uit Overijssel en Oekraïne bouwen tijdens een drie weken durend verblijf op Terschelling hun eigen nomadische Avenue Liberté  op aan de rand van de wereld. Het terrein om de circustent Paradis Perdu is gevuld met het leven van deze Young Ones. De caravans waarin ze slapen, de lange tafels waaraan gegeten wordt.

De voorstelling Cirque de la Faim/Theater van de Honger wordt op locatie ontwikkeld en uitgevoerd. Terwijl de show doorgaat en de ene act over de andere heen buitelt krijgt het publiek een kijkje in de beerput van woede, liefde, chaos en bezetenheid die bij het volwassen worden hoort en allerlei associaties oproept met de botsingen en spanningen in het Europa van vandaag. Deze donkere kant van Europa komt verhevigd aan de oppervlakte in tijden van crisis, als een slang uit het onderbewuste, als een vampier die gevoed moet worden. Tergend beweegt de voorstelling zich richting een onontkoombare wending: zal de show uit elkaar klappen of vinden cast, crew en publiek een uitweg uit de crisis?

 

Speeldata

Oerol 2014
Stadsfestival Zwolle 2014

Locatie

Achtergrond

The Young Ones speelde voor het eerst op theaterfestival Oerol, met de voorstelling ‘Cirque de la Faim – Theater van de Honger’! Dit was natuurlijk een zeer belangrijk en speciaal moment in de Young Ones geschiedenis. Met een cast van 20 (internationale) top talenten reisden we begin juni 2014 af naar Terschelling om daar op locatie neer te strijken en ons circus uit de grond te trekken. Na Oerol speelde de voorstelling ook nog op stadsfestival  Zwolle.

De voorstelling was alle keren volledig uitverkocht en ontving lovende kritieken, waaronder een 5 sterren recensie van de Theaterkrant.

Cast & Crew

CREW
Concept & Regie: Jeroen Kriek
Tekst & Co-regie: Paul Feld
Regie assistentie: Jordi Kwakkel
Mime Coach: Ide van Heijningen
Muziek: Thomas Hengeveld
Concept & Productie: Ingvild Molenaar
PR & Marketing: Kelly de Haan
Fotografie, video & vormgeving: Erik Franssen
Techniek: Alex Wenderich
Geluid: Willem Scheepstra
Productie assistentie: Annely Noeverman & Tamara Hofman
Bouwploeg: Iwan Kolk & Jaap Cornelissen
Catering: Hil Breedveld

CAST
Anna Kamminga, Anne van Uum, Charlotte de Moel, Dorith van Weeren, Elene Zuidmeer, Fleur Voorn, Fokke Baarssen, Jeroen Kok, Katelijne Beukema, Mauro Casarini, Peer van den Berg, Ruta van Hoof, Sarah Kriek, Thomas Hengeveld, Tom Strik, Vera Vogel, Jaap Kruijt en drie studenten van de MAPA (Moving Academy of Performing Arts)  uit Kiev, Oekraïne.

Met dank aan
Kamping de Kooi, Mireille Ettema

The Young Ones Oerol internet
The Young Ones Oerol internet 1
The Young Ones Oerol internet 0
The Young Ones Oerol internet 2
The Young Ones Oerol internet 3
The Young Ones Oerol internet 4
The Young Ones Oerol internet 5
The Young Ones Oerol internet 6
The Young Ones Oerol internet 7
The Young Ones Oerol internet 9
The Young Ones Oerol internet 10
The Young Ones Oerol internet 11
The Young Ones Oerol internet 12
The Young Ones Oerol internet 13
The Young Ones Oerol internet 14
The Young Ones Oerol internet 15
The Young Ones Oerol internet 16
The Young Ones Oerol internet 17
The Young Ones Oerol internet 18
The Young Ones Oerol internet 19
_MG_2708
_MG_2828
_MG_2829
_MG_2865
_MG_2903
_MG_2909
_MG_2973
_MG_2999
_MG_3017
_MG_3036
_MG_3051
_MG_3083
_MG_3110