Cirque Column: Schrijver & Co-regisseur Paul Feld

The Young Ones staat dit jaar voor het eerst op Oerol met de voorstelling Cirque de la Faim – Theater van de Honger. Het feit dat wij op theaterfestival Oerol staan is natuurlijk al een bijzondere mijlpaal op zich, maar ook de voorstelling en de weg ernaartoe maakt dit tot een van de grootste en meest bizarre projecten van The Young Ones tot nu toe. Wij nemen jullie graag mee op reis in dit bizarre circusleven. Daarom publiceert The Young Ones de komende tijd diverse columns van makers en spelers die onderdeel uitmaken van de ‘circusfamilie’. 

 

Cirque-PaulFeldPAUL FELD OVER CIRQUE DE LA FAIM

Eerst even kort voorstellen…
Ik ben Paul Feld. Ik ben schrijver van het script en co-regisseur van Cirque de la Faim.  In het dagelijks leven ben ik schrijver (toneel, film), regisseur, programmamaker (o.a. van het culturele side-programma van Le Tour Utrecht 2015) en sportjournalist.

Wat is het idee achter de voorstelling?
Cirque de la Faim is een gewaagd internationaal project van The Young Ones, broeinest voor piepjong theatertalent dat huist in een kerkgebouw in Zwolle. Speciaal voor Oerol werken we samen met de circusschool van Kiev (Oekraine). Cirque de la Faim wordt met een minimaal budget in krap twee weken helemaal op locatie op Terschelling gemaakt. De superjonge cast uit Zwolle, Arnhem en Kiev ontmoet elkaar pas in levende lijve op het eiland. In het kamp rond de oude circustent Paradis Perdu leven en werken we op een niet gebruikt weiland van camping de Kooi 24 uur per dag met elkaar op weg naar Oerol. Tijdens de happening vervaagt binnen en buiten, onder en boven en krijgt het publiek een inkijkje in de beerput van woede, liefde, chaos en bezetenheid die bij het volwassen worden hoort en die allerlei associaties oproept met de botsingen en spanningen in het Europa van vandaag. Deze donkere kant van Europa komt verhevigd aan de oppervlakte in tijden van crisis, als een slang uit het onderbewuste, als een vampier die gevoed moet worden. Komt dat zien! Vrolijk politiek horrorcircus vol buitelende acts, slapstick en commedia dell’arte! De botsing van Oud Europa en Nieuw Europa gezien door de ogen van opgroeiende generatiegenoten uit verschillende richtingen!

Kom het vooral zien op Oerol!

Meer volgen van wat zich achter de schermen afspeelt bij Cirque de la Faim? 
Volg het circusleven ook via korte film en fotoimpressies op Instragram: theateryoungones #cirquedelafaim