Cirque de la Faim: 4 t/m 7 sept op Stadsfestival Zwolle

poster-cirque-stadsfestival-internet-725x1024The Young Ones speelt dit jaar voor het eerst op theaterfestival Oerol, met de voorstelling ‘Cirque de la Faim – Theater van de Honger’! En dit is natuurlijk een zeer belangrijk en speciaal moment in de Young Ones geschiedenis. Met een cast van 20 (internationale) top talenten reizen we begin juni af naar Terschelling om daar op locatie neer te strijken en ons circus uit de grond te trekken. Na Oerol is de voorstelling in september ook te zien op Stadsfestival Zwolle! 

 CIRQUE DE LA FAIM – THEATER VAN DE HONGER

Regie: Jeroen Kriek
Tekst & co regie: Paul Feld

Een vreemd circus is neergestreken op een verlaten plek. Het zigeunercircus uit het Oude Europa verkeert in crisis en is overgenomen door een vreemde geldschieter. Allengs wordt via buitelende acts, slapstick en commedia dell’arte het geheim van het vreemde circus onthuld. Bloeddorstig muziektheater over Crisis, Opgroeien en Europa.

Twintig jonge komedianten uit Overijssel en Oekraïne bouwen tijdens een drie weken durend verblijf op Terschelling hun eigen nomadische Avenue Liberté  op aan de rand van de wereld. Het terrein om de circustent Paradis Perdu is gevuld met het leven van deze Young Ones. De caravans waarin ze slapen, de lange tafels waaraan gegeten wordt.

De voorstelling Cirque de la Faim/Theater van de Honger wordt op locatie ontwikkeld en uitgevoerd. Terwijl de show doorgaat en de ene act over de andere heen buitelt krijgt het publiek een kijkje in de beerput van woede, liefde, chaos en bezetenheid die bij het volwassen worden hoort en allerlei associaties oproept met de botsingen en spanningen in het Europa van vandaag. Deze donkere kant van Europa komt verhevigd aan de oppervlakte in tijden van crisis, als een slang uit het onderbewuste, als een vampier die gevoed moet worden. Tergend beweegt de voorstelling zich richting een onontkoombare wending: zal de show uit elkaar klappen of vinden cast, crew en publiek een uitweg uit de crisis?