Eigen Kracht Festival

Provincie Overijssel, The Young Ones en Kunstencentrum Muzerie hebben dit jaar een nieuw Eigen Kracht Festival georganiseerd op 12 en 13 april! Het festival op 12 april is uitsluitend toegankelijk voor genodigden, op 13 april is het festival openbaar en GRATIS toegankelijk voor bezoekers! Kom jij ook?

Tijdens het Eigen Kracht Festival kun je door middel van verschillende voorstellingen, documentaires en optredens ervaren hoe kunst, muziek, dans en theater kunnen bijdragen aan het versterken van de Eigen Kracht van jongeren. Een hoogtepunt van de middag is de première van de documentaire ‘ToTaalBeeld’  gemaakt door Willem Alkema. Daarin is te zien hoe leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs het beste uit zich zelf en uit elkaar haalden om tot een spetterende hiphop-performance in Poppodium Hedon te komen.

Zeker niet te missen is ook de Eigen Kracht theatervoorstelling ‘Power to the People’, gespeeld door ruim 30 jongeren van VO & MBO scholen uit Overijssel, die hebben deelgenomen aan de Eigen Kracht Theatertour. Daarnaast zijn er optredens van o.a.Typhoon, Tim van Esch (leadsinger Handsome Poets), de Fakkelteitgroep en The Froggles, die tijdens het festival exclusief hun nieuwe album releasen!

Speeldata

12 & 13 april 2013

Locatie

Biss. Willebrandlaan 32
8021 GA Zwolle
t. 038 – 45 36 000

Achtergrond

The Young Ones organiseert in 2012/2013 het grote provinciale project ‘Eigen Kracht Theatertour’ ! Eigen Kracht is een grote publiekscampagne van de provincie dat erom draait om jongeren in hun kracht te zetten. Door middel van verschillende projecten met partners uit Overijssel brengt de provincie deze visie onder de aandacht.

Vorig jaar was The Young Ones al betrokken bij het Eigen Kracht festival 2012. Samen met Kunstencentrum Muzerie organiseerde The Young Ones een educatietraject waarbij de muziektheatervoorstelling ‘Across The Universe’ werd gemaakt.

Eigen Kracht Theatertour 2013
The Young Ones zal van oktober 2012 t/m april 2013 binnen Overijssel een theatertour op MBO en voortgezet onderwijs scholen organiseren waarbij de meespeelvoorstelling ‘Working Class Hero’ wordt gemaakt. Deze meespeelvoorstelling gaat over het leven van John Lennon en richt zich op het thema Eigen Kracht: Samen kun je meer bereiken dan alleen, en met behulp van de mensen om je heen kun jij het beste in je kracht worden gezet!

 

Cast & Crew

Regie: Jeroen Kriek
Productieleiding: Ilona Kevelham
Productie: Susanne van Paridon
Techniek: Kevin Boogaard & Iwan Kolk
PR & Marketing: Kelly de Haan
Vormgeving & video: Erik Franssen
Fotografie: Erik Franssen, Wieger Steenhuis & Ingvild Molenaar

i.s.m. Provincie Overijssel & Kunstencentrum Muzerie