ft. The Froggles

Working Class Hero

Regie: Jeroen Kriek

Een meespeelvoorstelling over muziek, vrienden en het waarmaken van dromen

John is een hele gewone jongen. Hij krijgt het leven niet cadeau; zijn moeder overleed bij zijn geboorte en hij groeide op in een arm en liefdeloos gezin. Gelukkig heeft hij vrienden: Paul, Starky en George. Ook hele gewone jongens die van muziek houden en een bandje beginnen, zoals zoveel jongens doen. Als ze samen spelen vergeten ze hun problemen.

Maar er gebeurt nog iets, wat geen van hen had verwacht. De muziek gaat een eigen leven leiden en de nummers waarmee ze optreden zijn magisch. De songteksten gaan over jongens zoals zij. Het duurt niet lang voor hun eerste hit een feit is. En dan volgt de tweede, en de derde.

Als hysterische fans de nummers overschreeuwen, en managers en journalisten zich verdringen om met hen te praten, is het moeilijk om een gewone jongen te blijven. Is het moeilijk om te verzinnen waar het te je werkelijk om te doen was, of wat echt van belang is.

Working Class Hero is gebaseerd op het leven van John Lennon. Als je echt iets wilt, moet je er voor gaan – is de boodschap van de voorstelling. Met mensen om je heen die hetzelfde willen- en jouw talenten aanvullen. Dan kun je verschil maken in de wereld waarin je leeft.

Speeldata

Feb t/m mei 2013

Locatie

Scholen in Overijssel

Achtergrond

Eigen Kracht Theatertour
Working Class Hero is onderdeel van de Eigen Kracht Theatertour, een groot provinciaal project dat The Young Ones in opdracht van provincie Overijssel uitvoert. Hierover lees je hier meer.

Cast & Crew

Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Yvon Haan
Productieleiding: Ilona Kevelham
Tourbegeleiding: Susanne van Paridon
Fotografie & Vormgeving: Erik Franssen
Video: Fokke Baarssen, Erik Franssen & Jelle Tigchelaar
PR & Marketing: Kelly de Haan
Muziek: Paul Maaswinkel

The Froggles: Paul Maaswinkel, Robert Baarda, Rinkie Bartels, Nard Verdonschot