Young One uitgelicht: Sando Heijnen

poster_auditie_trainspotting_web_kleinElk seizoen maken we een nieuwe auditieposter. En elke keer staat daar een andere Young One op. De ene keer iemand die al jaren bij The Young Ones speelt, de andere keer een relatief nieuw gezicht. Dit keer is dat Sando Heijnen (15), die dit seizoen te bewonderen is op de auditieposter voor 2017/2018. Sando loopt al drie jaar rond bij The Young Ones en was te zien in verschillende grote producties zoals Menthol, The Animals en Cirque de la Decadence. 

Voor de auditie poster kozen we net als vorig jaar ook dit jaar voor een iconische poster, gebaseerd op de bekende filmklassieker Trainspotting. Want iconische beelden en verhalen spelen ook in de voorstellingen van The Young Ones een grote rol. Voor de poster kroop Sando in de huid van de alom bekende ‘Trainspotting junk’ Ewan McGregor. Hieronder een korte voorstelronde van het gezicht achter de poster! Benieuwd naar de originele poster? Die zie je hier.


Door Sando Heijnen:

“Ik ben Sando Heijnen, ik ben 15 jaar oud, woon in Zwolle en ga naar 5 vwo van het Meander College in Zwolle. Ik ben sinds 3 jaar een young one. Ik vond theater voor die tijd al leuk. In de brugklas deed ik theater en wou daar graag mee verder. Van een vriend hoorde dat dat bij the Young Ones goed kon. Ook zag ik rond die tijd Cirque de la Faim waarvan ik door de energie en professionaliteit heel erg onder de indruk was. Daar wou ik ook graag bij horen!

In de afgelopen 3 jaar heb ik al in heel veel producties mee gedaan: In twee Young Ones Festival voorstellingen, in The Animals, Menthol, Light my fire, Cirque de la Decadence en twee parades: een voor koningsdag 2016 en een voor de Hanzedagen 2017.

Ik vind het leuk om met een hele groep mensen waar je vertrouwd mee raakt of bent van niks naar een fucking vette voorstelling te werken. Daarnaast vind ik het acteren leuk. Je bent bezig met het zo goed mogelijk vorm geven van je rol. The young ones is voor mij een goede plek om met elkaar professioneel theater te maken. Maar het is ook een plek waar ik helemaal mezelf kan zijn, er hele goede vriendschappen zijn ontstaan en waar het altijd gezellig is. Maar natuurlijk wordt er ook hard gewerkt. Door in de voorstellingen te spelen denk ik ook zelf na wat ik van de thema’s vind en daar leer ik veel van.

Wat mijn meest memorabele theater ervaring is vind ik moeilijk. De montageweek van Menthol vond ik geweldig. Het was hard werken en daarna allemaal samen in een huisje slapen. Daarna was er de kick van de overdonderende premiere voor 800 mensen. Maar een kleinere productie als Light my Fire vond ik ook geweldig. Omdat ik daar echt een rol zelf kon invullen en spelen. En verder was het gewoon heel chill en gezellig.

Of ik anderen het ook aan zou raden om bij The Young Ones te spelen?! Ja dûh!”


Vormgeving: Kelly de Haan
Fotografie: Jeffrey Tomberg

sando_shoot