Vacature: Nieuw lid Young Ones in Public

Beste Young Ones en aanhang, er is een vacature vrij gekomen voor nog een plek in the Young Ones in Public raad! Heb jij een sterke mening die jij wilt uitdragen over theater, maatschappelijke kwesties, cultuur in onze regio, de politiek of noem maar op, dan is de raad een geschikte plek voor jou! Wij zoeken naar iemand die een mening heeft en die wil (leren) uiten en die erg betrokken is bij theater en natuurlijk ook bij The Young Ones. Als je denkt dat jij hier geschikt voor bent zouden wij graag een brief of mail van jullie ontvangen met een korte motivatie waarom je in deze raad wilt. De motivatie moet maximaal 200 woorden bevatten, succes!

Wie weet tot snel!
Young Ones in Public


De procedure
Voor het selecteren van een nieuw lid voor de raad heeft Young Ones in Public zelf vergaderd over wat zij de meest eerlijke procedure vinden. Deze gaat als volgt: je stuurt je motivatie naar [email protected], je motivatie wordt dan anoniem opgenomen in een document met alle motivaties, vervolgens kiest de raad tijdens hun volgende vergadering de motivatie die ze het meest aanspreekt. Je hoort of je het bent geworden na deze vergadering (uiterlijk eind juni).


Meer over Young Ones in Public
The Young Ones heeft een jongerenraad: Young Ones in Public. Elk seizoen kent deze raad een lichting nieuwe afgevaardigden, die zich bemoeien met alles dat er binnen en buiten The Young Ones speelt. Dit doen zij als redacteur, adviseur, woordvoerder en ambassadeur. Young Ones in Public is ontstaan vanuit de kernvisie van The Young Ones dat zij altijd bezig is om jonge mensen te stimuleren zich uit te spreken over en te verhouden tot de wereld waarin zij leven.

Leden van de jongerenraad houden zich gedurende het seizoen bezig met twee pijlers:

1.  Reageren en interveniëren:  Bevragen van en reageren op de actualiteit en de wereld. Van Young Ones beleid en voorstellingen tot aan maatschappelijke thema’s, evenementen, kunst en cultuur en het leven van jonge mensen anno nu. Ongevraagd bemoeien en kritisch zijn. Young Ones in Public representeert de generatie die de toekomst heeft. Our future our choice!

2. Een persoonlijke verdiepingsslag maken: Verdiepend werken aan en onderzoeken van een of enkele thema’s gedurende het hele seizoen. Met als doel hierover in debat te gaan en onder professionele begeleiding van The Young Ones vinden van een eigen stem, formuleren van een eigen mening en ontdekken hoe je deze kunt laten horen in de wereld. De eerste helft van het seizoen staat in het teken van onderzoek en in de tweede helft ga je met elkaar onder begeleiding van een professionele maker aan het werk met jou thema(‘s) en maak je samen een voorstelling.