Rapper Typhoon speelt rol in ‘Jeanne, de Heks van Armagnac’

Op zaterdag 22 september hield The Young Ones een auditiedag voor de grote jaarlijkse winterproductie. Met ruim 115 kinderen en jongeren uit Oost Nederland is de opkomst dit jaar weer verdubbeld! Van de 115 auditanten zijn er 45 gecast voor de nieuwe winterproductie ‘Jeanne, de Heks van Armagnac’. De andere auditanten zijn ingedeeld bij andere producties.

Jeanne, de heks van Armagnac is de spectaculaire nieuwe wintervoorstelling van The Young Ones. Na de succesvolle voorstelling ‘De Odyssee van O’ (2012) pakt The Young Ones het dit jaar nog grootser aan op het gebied van muziek, multimedia, poppen(spel) en ook cast… Want een van de rollen wordt vertolkt door niemand minder dan Glenn de Randamie, beter bekend als rapper Typhoon!

 

Typhoon
Schermafbeelding 2015-06-07 om 22.20.16p.m.Glenn de Randamie, oftewel Typhoon, is rapper maar eigenlijk ook vooral woordenkunstenaar. Na zijn doorbraak met het album ‘Tussen licht en lucht’ is hij niet meer uit het Zwolse muziekleven weg te denken, maar ook landelijk heeft hij zijn naam inmiddels gevestigd . Typhoon staat erom bekend dat hij zijn hart en ziel bloot legt en daarbij verder gaat dan je gewend bent. “Ik ben geen rapper, noem me ervaringsdeskundige”, zoals hij zelf zegt. Als het leven een leerproces is, is Typhoon een gierige leerling. Zelden hoor je een artiest die zich zo weinig verschuilt achter een pose en zich zo open en eerlijk durft op te stellen. Met zijn deelname aan Jeanne, de heks van Armagnac brengt hij een bijzondere inhoudelijke en muzikale toevoeging aan deze nieuwe productie. Daar waar moderne muziekvormen en een setting uit de 14e eeuw elkaar ontmoeten, moet wel iets bijzonders ontstaan.

Luister en kijk hieronder meer over Typhoon:

Typhoon – Vlieger live bij Hart op de tong