The Young Ones grijpt naast twee landelijke subsidies

Op 2 augustus werd bekend dat na de afwijzing Fonds Cultuurparticipatie helaas ook het Fonds Podiumkunsten onze aanvraag voor meerjarige subsidie niet zal honoreren.

Door de eigenzinnige werkwijze en positionering van The Young Ones vallen wij helaas precies tussen wal en schip, waardoor we bij beide fondsen net niet passen binnen de geldende richtlijnen. (Voor het ene fonds zijn we te artistiek producerend en voor het andere juist te educatief en te weinig producerend).

Natuurlijk heeft deze uitslag voor ons consequenties, gezien de grote noodzakelijkheid van een goede financiĆ«le bodem onder het bedrijf. Ondanks de teleurstelling en het feit dat we zullen moeten gaan bekijken op welke wijze we verder gaan, zien we de adviezen van beide fondsen ook als waardevol. En zullen we een aantal van de genoemde punten zeker ter harte nemen om The Young Ones te versterken en onze missie nog steviger naar buiten te brengen. 

De komende tijd zullen wij hard bezig gaan met het zoeken van een vorm waarin we de missie van The Young Ones in de toekomst zo goed mogelijk kunnen voortzetten.

P.S. Doordat wij allemaal nog met vakantie zijn is het soms lastig om snel te reageren. Wij proberen zo snel mogelijk op vragen en verzoeken te antwoorden.

* Bovengenoemde uitslag heeft geen directe consequenties voor de reeds gestarte korte projecten en producties voor het najaar. Inschrijven voor najaarsproducties is gewoon mogelijk.

 


 

meer achtergrondinfo

> Terugblik op een bewogen jaar
> Artikel Stentor over toekomst Young Ones