The Young Ones en Zwolse Theaters verkennen samenwerking

ZWOLLE- Zwolse theaters en theatergezelschap The Young Ones zijn met elkaar in gesprek over een samenwerking, nu duidelijk is geworden dat de door het gezelschap aangevraagde meerjarige landelijke subsidies niet zijn toegekend. Zwolse theaters nam dit initiatief vanuit haar missie om als theaterhuis in Zwolle vooral ook producties uit eigen stad en van lokale makers te kunnen blijven bieden.

Jeroen Kriek, regisseur van het Zwolse theatergezelschap The Young Ones, en Margreet Wieringa, directeur Zwolse theaters, verkennen de mogelijkheden tot een intensievere samenwerking. Zowel het Fonds Cultuurparticipatie alsook het Fonds Podiumkunsten honoreerden de subsidieaanvraag van The Young Ones voor meerjarige subsidie niet, waardoor The Young Ones genoodzaakt is een andere ondernemingsvorm te kiezen.

Zwolse theaters erkent de lastige positie van dit theatergezelschap en ziet mogelijkheden om het gezelschap op diverse terreinen te ondersteunen. “We denken hierbij aan ruimte om te produceren en samenwerking op onder andere het gebied van organisatie. Samen kunnen we inhoudelijke meerwaarde creĆ«ren in het culturele landschap in Zwolle”, volgens Kriek. “The Young Ones is een eigenzinnig gezelschap met een duidelijk educatief profiel, twee pijlers waar ook Zwolse theaters zich aan verbindt. Dit is een goede aanvulling op ons programma rondom talentontwikkeling. Deze samenwerking zou beide partijen kunnen versterken”, aldus Wieringa.

Lees ook het artikel van de Swollenaer en van de Stentor