Steun Cirque de la Decadence via voordekunst.nl

Cirque de la Decadence: de weg naar de wedergeboorte waarbij we jou hard nodig hebben!

doneer hier


de grote transformatie
2017 staat voor The Young Ones in het teken van een grote transformatie. We bouwen met elkaar een nieuwe bestaansvorm en zoeken naarstig naar een goede financiële basis. Door het wegvallen van subsidies moeten rigoureuze keuzes worden gemaakt om te kunnen blijven voortbestaan. Een symbool van deze verandering is het verdwijnen van onze thuisbasis. De voormalige St. Michaelskerk wordt in het voorjaar gesloopt om plaats te maken voor woningen. Het theaterspektakel Cirque de la Decadence in februari 2017 is de laatste voorstelling die we in ons eigen Young Ones Theater maken. We gaan eruit met een knal!

doe mee en steun ons!
De voorstelling Cirque de la Decadence vormt de brug tussen het oude en het nieuwe tijdperk. Maar voor je aan tafel kunt heeft The Young Ones eerst jouw hulp nog even hard nodig. Een grote groep aan The Young Ones verbonden professionals doet het hunne met hun vrijwillige medewerking. En ook de sponsors dragen bij, en de partners in de regio. Maar uiteindelijk kunnen wij alleen met JOUW hulp in het huidige klimaat de wedergeboorte van The Young Ones echt naar behoren vormgeven. Om deze voorstelling te maken tot een echt ‘Young Ones’ spektakel hebben we hard geld nodig

  • voor het maken van kostuums,
  • voor het bouwen van decors en
  • voor het scheppen van een professionele werkomgeving voor de jongeren en kinderen die meespelen

hoe?
Door een donatie op voordekunst.nl kun jij rechtstreeks een bijdrage leveren aan de totstandkoming van deze voorstelling. Help je ons mee om via theatrale weg de nieuwe toekomst vorm te geven? Jouw donaties worden rechtstreeks in de noodzakelijke middelen voor het maken van de voorstelling geïnvesteerd. Met jouw steun maken we een spetterende doorstart van The Young Ones! Doneer nu!

We kunnen het niet zonder jullie hulp!

 

wat gaan we met het geld doen?
The Young Ones geeft het vertrek uit eigen theater vanzelfsprekend op theatrale wijze vorm, via de spectaculaire theatrale dinnershow Cirque de la Decadence waaraan een 60-tal spelers meedoen. Veel van de talenten die de afgelopen jaren binnen de boezem van The Young Ones publiekelijk zijn opgegroeid, in combinatie met weer een nieuwe generatie talenten die staat te trappelen om auditie te doen. We gooien voor die voorstelling de oeroude Griekse mythes over het ontstaan van de wereld in een blender en serveren daar een typische groteske Young Ones mix van. Boordevol Monty Python-achtig Vliegend Circus, Grand Guignol en Commedia dell’ Arte: grotesk, vrolijk en anarchistisch. En tegelijk, zoals u de Young Ones kent, niet mis te verstaan actueel, geëngageerd en boordevol HOOP. De ondertekst van de dinnershow is niet voor niets ‘Het Weerstaanbare Ontstaan Van De Wereld Zoals Wij Die Kennen’.

scheppen of schrapen
De repetities gaan in december 2016 van start en in februari 2017 is het muziektheaterspektakel Cirque de la Decadence enkele weken te zien in het Young Ones Theater. Terwijl de bezoekers op een soort goddelijke Olympos berg in een eindeloze cirkelgang van nieuw eten worden voorzien, ontvouwen zich om hen heen de scheppingsmythes van Cirque de la Decadence. Boordevol angsten en grote emoties die opduiken in tijden van verandering. De Grieken bliezen ze op tot kosmische proporties en maakten er botsingen van tussen machtige wezens als Titanen, Goden, Cyclopen, 100-armige Reuzen, Giganten, Wraakgodinnen, etcetera. Vol duisternis, gefluister, samenzwering, chaos, vernietiging en uitsluiting. Maar ook vol liefde, passie, scheppingsdrang, hoop en wedergeboortes.

wat ging vooraf?
Met het vertrek uit de kerk en het theaterspektakel Cirque de la Decadence rondt The Young Ones een eerste pioniersfase van zes jaar af, waarin tal van memorabele voorstellingen zijn gemaakt, een enorme groei is gerealiseerd en het Young Ones Theater een niet meer weg te denken vrijplaats is geworden voor jong talent in Overijssel. The Young Ones is sinds 2010 een cultureel broeinest voor jong theatertalent in Oost-Nederland, dat voortdurend de grenzen opzoekt tussen circus, revue, een popconcert en theater. Jonge talentvolle spelers en makers worden uitgedaagd om zichzelf en hun talent te ontwikkelen onder professionele begeleiding. The Young Ones toont met elke voorstelling haar unieke werkwijze die is gebaseerd op intensieve, fysieke groepstrainingen gericht op persoonlijke en inhoudelijke groei van ieder individu. Cirque de la Decadence (2017) trekt rechtstreeks de lijn door van grote publieksvoorstellingen als Cirque de la Faim (2014), Animals (2015) en Menthol (2016).

Ga ook naar:
> Auditie doen voor Cirque de la Decadence