Spelersblogs: Avenue Liberté

Elke zaterdag staan 27 theaterschool cursisten weer keihard te repeteren voor de ‘On Tour’ productieklas van Theaterschool Young Ones. Onder leiding van Jeroen Kriek wordt in 12 bijeenkomsten een voorstelling gemaakt die onder andere te zien zal zijn op festival Havenwerk, Bevrijdingsfestival Overijssel en het Muzerie festival. Wij willen jullie de weg naar deze productie niet onthouden.

Daarom kun je hier vanaf nu elke week een nieuwe spelersblog lezen van een van de On Tour acteurs!

Iris Kemper
Elke zaterdag dan komen we met z’n allen bij de theater young ones bij elkaar. Na elke repetitie begint het er al steeds meer op te lijken. Na elke bloedstollende training zijn we weer een stukje dichter bij elkaar. We zijn begonnen als allemaal losse puzzelstukken, maar we vormen steeds meer een geheel met elkaar. We zullen nog heel hard moeten werken en nog vele zware trainingen moeten doorstaan. Onze rode plof koppen en stijve kuiten, oververmoeide lichamen en klotsende oksels zullen het uiteindelijk allemaal waard zijn, want dan zullen we op vele prachtige podiums mogen gaan spelen. We gaan de mensen iets laten zien, wat ze nog nooit eerder hebben gezien. Uitpuilende ogen, lachende, verwonderde en verbaastegezichten zullen ons allemaal voorbij gaan komen. Zoals Jeroen als zei: ” we zullen de mensen een spiegel voorhouden”. Ik denk dat het een energierijke, krachtige,fantasierijke, te gekke mystrieuze voorstelling word. Met een kritische en een lekker ruwe kijk naar de maatschappij. Ik heb er zin in!

Vera Vogel
Lieve lezers! Elke zaterdag wacht mijn slaperige hoofd weer een verrassing, als ik naar On Tour ga in Theater Young Ones. Als een zombie strompel ik naar de training, waar we samen wakker worden met een fikse dot fysieke inspanning. Waar ik mij voor de training vaak een dweil voel die al meerdere malen uitgewrongen is, zo’n grijze met haren die heel hard op droogt weet u wel, ben ik na de training super energiek en blij om weer bezig te gaan met het bizarre project On Tour… Tot nu toe hebben we allerlei materiaal verzameld, met dansende hondjes en eenden, vijfentwintig clowns vol levenswijsheid, van relatie- perikelen en flipperkastschaamlippen tot Duitse circusbazen met een eier fascinatie. Dit alles klinkt best bizar en dat is het ook, maar volgens mij kunnen wij er met deze groep en vooral met deze regisseur nog iets bizarderders van maken… Ik ben dan ook benieuwd wat voor nieuws er komt uitrollen op zaterdag! Wir machen circus!!!