Spelersblog: Wie is jouw held?

De cast van ‘Jeanne, de heks van Armagnac’ krijgt regelmatig de opdracht om hun mening te geven of na te denken over bepaalde onderwerpen die in de voorstelling van belang zijn. Niet alleen duiken de spelers af en toe het biechthok in voor een videoblog, ook schrijven zij zelf blogjes over wat ze meemaken of wat ze vinden. Hieronder lees je de reactie van de acteurs op de volgende vraag/ stelling:

Jeanne d’Arc wordt door velen als een heldin beschouwd.
Wie is jouw held?


JordiJordi Kwakkel – 17 jaar
Een grote inspiratiebron voor mij zijn mensen met een doel, die hun hart volgen en laten wat daarvoor gelaten moet worden. Staan voor, én achter hun doel. Ongeacht de prijs hiervan.
Gelukkig zijn er velen die dit durven.
Mensen als Ghandi, Martin Luther King en misschien toch wel mijn voorkeur: Jeanne D’arc.

 


NinaNina van der Hulst – 25 jaar

Voor mij is een held iemand die, zonder dat uit eigen belang te doen, klaar staat voor anderen.
Dit kan op grote, maar ook op kleine schaal zijn.
Zoek naar de held in jezelf en de mensen om je heen, dan maken we gelijk de wereld weer een stukje mooier!

 


JenteJente Taborsky – 12 jaar

Mijn voorbeeld/inspiratie is mijn nicht. Ze studeert bij ArteZ voor docent drama. dat wil ik, als ik geslaagd ben ook heel graag gaan doen.

 

 

 

LuneLune van der Meulen – 20 jaar
Er zijn zoveel mensen die ik bewonder om wat ze doen of om wat ze deden. Dat kunnen muzikanten, kunstenaars of acteurs zijn, maar meestal bevinden ze zich wel in de creatieve sector, om het zo maar te zeggen. Een paar jaar geleden was ik helemaal in de ban van Kate Bush. Kunstenaars die ik nu erg bewonder zijn bijvoorbeeld Gustav Klimt, Marlene Dumas en Yves Klein.

 


AmberAmber Gerritsen – 15 jaar

Ik heb eigenlijk niet echt een held/ inspiratie bron. Ik heb wel altijd een paar acteurs/actrices die ik erg leuk vind, maar dat veranderd de hele tijd. Ik zou gewoon niet weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Ik gok dat het iedere keer weer iemand anders is die met goede ideeën op de proppen komt of een goede daad verricht.

 


ShanelShanel Beumer – 13 jaar

De held van deze week voor mij, dat was toch wel die lieve oude man Sinterklaas. Hij is altijd zo vrolijk, hoe hij zwaait naar de kindjes die naar hem gillen. Altijd vrolijk is, met z’n lieve glimlach op z’n gezicht, ik wprd blij van die lieve goede oude Sint.

 

MullerRoosmarijn Muller – 11 jaar
Een grote held voor mij is Nelson Mandela. Hij is voor mij een held omdat hij opkwam voor de “kleurlingen”. Dat deden er natuurlijk wel meer maar hij zat daarvoor 40 jaar in de gevangenis. Dat is bijna de helft van zijn leven! Dat vind ik goed.
Jeanne d’Arc vocht voor haar idealen, dat deed hij ook.

 


WouterWouter Hetebrij – 19 jaar

Een lastige vraag, om te bedenken wie er voor heeft gezorgd dat je bent zoals je nu bent. Natuurlijk zijn er altijd je ouders, je leraren en je vrienden die je vormen, maar of die nou ook daadwerkelijk jouw inspiratie vormen? Dat lijkt mij niet echt, je ouders zijn er vooral om je te ondersteunen terwijl je volwassen wordt, je leraren om je enige kennis bij te brengen en je vrienden, die heb je niet omdat zij zo’n goed voorbeeld vormen.Eerlijk gezegd kan ik op dit moment niet verzinnen wie mijn inspiratie is, omdat ik zelf nog geen flauw idee heb wat ik wil gaan doen met de rest van mijn leven, en dus ook niet het idee heb ‘Zoals Russell was, zo wil ik later ook worden!’. Dus ik denk dat ik op het moment niet kan zeggen dat ik echt door iemand geïnspireerd wordt.

 


SophieVSophie van Vilsteren – 14 jaar

Mijn heldin in Elène Zuidmeer, omdat ze mij bij the young ones heeft gebracht & omdat het zo’n schat is!

 

 

 

MelanieMelanie van Eunen – 15 jaar
Wie mijn held is? Ik heb er niet één, ook niet twee. Ik heb er genoeg en als ik ze allemaal zou opnoemen, ben
ik morgen nog bezig. Ik zie een held als iemand die je inspireert, maar ook iemand die je maakt, zoals je bent. Die een rol speelt in je leven en je nieuwe dingen leert, je lichaam vult met gedachtes en je er zelf mee kan doen wat je wilt. Dat is een held voor mij en een van al mijn helden, dat zijn de mensen van Theater Young Ones. Zij brengen mij inspiratie en hebben een belangrijke rol in mijn leven. Held!