Met een knal het Young Ones Theater uit met Cirque de la Decadence – doe mee!

In december vindt in het Young Ones een speciale auditie plaats voor ‘Cirque de la Decadence’, een voorstelling waarmee The Young Ones met een ‘big bang’ haar pand verlaat en op grootse en spectaculaire wijze een nieuw tijdperk inluidt. Doe je mee?

The Young Ones gooit voor de muzikale dinnershow Cirque de la Decadence de oeroude Griekse mythes over het ontstaan van de wereld in een blender en serveert daar een typische groteske Young Ones mix van. Boordevol Monty Python-achtig Vliegend Circus, Grand Guignol en Commedia dell’ Arte: grotesk, vrolijk en anarchistisch. En tegelijk, zoals u de Young Ones kent, niet mis te verstaan actueel, geëngageerd en boordevol HOOP. De ondertekst van de dinnershow is niet voor niets ‘Het Weerstaanbare Ontstaan Van De Wereld Zoals Wij Die Kennen’.

meedoen
Iedereen tussen de 10 en 26 jaar kan meedoen aan Cirque de la Decadence. Uiteindelijk stellen we een groep van 60 spelers samen. Dit doen we iets anders dan bij onze ‘reguliere’ audities. Wanneer je mee wilt doen, kun jij je opgeven voor de auditiedag op 27 december 2016. Maar eigenlijk is dit meer een kick off dag dan een auditie. Op de kick off dag wordt het project door de makers verder toegelicht, trainen we met alle potentiele spelers en krijg je aan het eind van de dag de kans om aan te geven of je definitief mee wilt doen. Jij kiest dus of je meedoet, in plaats van wij.
Wanneer je ervoor kiest om mee te doen, start die dag erna meteen het repetitieproces (28 dec) en repeteer je de eerste week van januari nog een aantal dagen achter elkaar. Daarna vinden er diverse deelrepetities plaats op zaterdagen en af en toe in de avond.

Klik hier voor meer info & om meteen in te schrijven

waarom we nu deze voorstelling maken
Met Cirque de la Decadence in februari 2017 rondt The Young Ones een succesvolle eerste pioniersfase van zes jaar af, waarin vele voorstellingen zijn gemaakt, grote groei is bereikt en het Young Ones Theater en niet meer weg te denken vrijplaats is voor jong talent in Overijssel. Maar aan dit tijdperk komt een eind…

The Young Ones deed in 2016 een poging om een landelijke structurele voorziening voor theatertalent te worden in Zwolle en Overijssel. De aanvraag hiervoor richting Fonds Podiumkunsten en richting Fonds Cultuurparticipatie werd evenwel niet gehonoreerd. Bovendien kreeg The Young Ones ongeveer tegelijkertijd het bericht dat de kerk nog voor de zomer van 2017 zal worden gesloopt ten behoeve van nieuwe woningen.

Een en ander noodzaakt The Young Ones tot het nemen van rigoureuze stappen om het voortbestaan mogelijk te maken. Een symbool van deze noodzakelijke verandering is het vertrek uit de kerk. The Young Ones geeft dit afscheid vanzelfsprekend op theatrale wijze vorm, via de muziektheatervoorstelling Cirque de la Decadence waaraan een 60-tal spelers kunnen meedoen: veel van de talenten die de afgelopen jaren binnen de boezem van The Young Ones publiekelijk zijn opgegroeid, in combinatie met weer een nieuwe generatie talenten die staat te trappelen om auditie te doen.

met een knal het pand uit
We onderschatten niet de gevoelens van verlies die het afscheid van de kerk voor veel van de Young Ones met zich zal meebrengen. Vandaar dat we met Cirque de la Decadence een feestelijke Big Bang willen bieden met een begin van een nieuw tijdperk in het vizier. Een Big Bang die kracht en hoop biedt en die laat zien en voelen hoe onze werkelijkheid is gestructureerd als een verhaal. De kerk kun je zien als een schuilplaats, als een anarchistisch bolwerk, als de laatste plek van vrijheid op aarde, als een tempel van waaruit het woord wordt verspreid of als een schulp waaruit het tijd is om uit te breken omdat ie niet mee wil groeien. De keuze is aan ons, de scheppers van ons eigen levensverhaal. De teloorgang van de kerk geven we hiermee bewust een grote, symbolische lading. Als een uiting van de tijdgeest die roept om een metafoor waaraan wij kracht en lering kunnen ontlenen voor de rest van ons leven.

De kerk is maar een vehikel, de Young Ones dat zijn wij!

 

Meer info & inschrijven