Menthol ft. Laurens van Rooyen

8943-2De muziek voor de muziektheatervoorstelling Menthol zit vol live muziek, gemaakt en gecomponeerd door Laurens van Rooyen, samen met Young Ones componist Paul Maaswinkel.

Laurens van Rooyen is als componist en pianist een begrip in de Nederlandse muziekscene, met meer dan 45 CD’s op zijn naam en muziek bij tientallen films waaronder Rembrandt, Eline Vere, Een vlucht Regenwulpen en Serengeti Symphony. Van Rooyen maakt universele muziek die ook in Japan, Amerika en Zuid- Afrika wordt beluisterd. Muziektheater is een ander tak van sport. Samen met Herman van Veen richtte hij op het conservatorium het muziektheater Harlekijn op. In de afgelopen tien jaar bedacht en componeerde hij vele vormen van muziektheater; recent de DomCantate, Dance Opera Orfeo en de symfonie Let’s Twitter. In al deze producties werkte hij bewust samen met jongeren. Het idee voor Menthol is voortgekomen uit een opdracht aan hem om voor een Hengelose hoboiste een compositie te maken. Toen het verhaal van Menthol op zijn pad kwam wist hij dat een nieuwe theaterproductie geboren was. Hij werkt voor deze productie samen met Young Ones huiscomponist Paul Maaswinkel.

Laurens is niet alleen achter de schermen actief bij Menthol, maar maakt als pianist ook live zijn opwachting op het toneel, waar hij samen met Sylvesters Jammin’ Jazzcats en Akwasi de roaring twenties muzikaal tot leven brengt.

Kijk voor meer info ook op www.laurensvanrooyen.com