Kleine brand in het Young Ones Theater snel onder controle

BrandTYO2Op zaterdag 15 december 2012 werd het Young Ones Theater wegens een kleine brand o

ntruimd. De brand ontstond tijdens de repetities van de nieuwe winterproductie ‘Jeanne, de heks van Armagnac. Het pand werd ontruimd en de hulpdiensten waren snel ter plaatse. Gelukkig was de brand snel onder controle. Tijdens de brand zijn geen mensen gewond geraakt en is de schade beperkt gebleven. De ontruiming verliep volgens de voorgeschreven richtlijnen en kon daardoor soepel worden uitgevoerd. Vanwege de rookontwikkeling heeft The Young Ones besloten om het Young Ones Festival af te lassen. Meer informatie hierover volgt. De brand heeft geen gevolgen voor de nieuwe winterproductie ‘Jeanne, de heks van Armagnac’, die op 28 december in premiere gaat.

De brand ontstond doordat een klein kledingrek op een electische kachel viel. Ilona Kevelham, zakelijk leider van The Young Ones, bevestigt dat alles onder controle is en dat er op dit moment wordt gewerkt om het pand zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken. ‘Je wilt natuurlijk het liefst dat er helemaal geen brand ontstaat, wanneer het dan wel gebeurd, is het fijn dat iedereen zo adequaat optreedt. Wij hebben brandveiligheid altijd hoog in het vaandel staan.’ De brandweer komt ook vlak voor de premiere langs om het hele pand te bekijken en brandveilig te verklaren. Dat is een vast onderdeel van het protocol en zal ook nu worden uitgevoerd.’De voorstelling ‘Jeanne, de heks van Armagnac’ gaat 28 december in premiere en zal geen hinder ondervinden van de eventueel geleden schade. Gelukkig hebben de kostuums weinig schade opgelopen en het pand wordt op dit moment grondig gereinigd en klaargestoomd voor de voorstelling.

Wil je hier meer over weten, of heb je nog onbeantwoorde vragen. Neem dan contact op met Ilona Kevelham via [email protected] of bel naar 038 – 453 6000

Zodra er meer bekend is over de voortzetting van Het Young Ones Festival zullen wij dit communiceren.