“Het is tijd voor verandering” – Anne van Uum geeft het stokje door

Anne van Uum door Joep van AertDoor: Anne van Uum, zakelijk leider The Young Ones

“Het is tijd voor verandering”, een veelgebruikte zin in de voorstellingen van afgelopen seizoenen. Met deze quote wil ik graag vermelden dat mijn rol binnen The Young Ones gaat veranderen. De zakelijk en dagelijkse leiding van de stichting geef ik per 1 juli over aan Bastiaan Roeters, een theaterman met veel ervaring en een flinke dosis energie die er klaar voor is om het stokje over te nemen. Met genoegen heb ik de afgelopen twee jaar The Young Ones mogen leiden, omleiden en vooruit brengen. Het was een tijd van grote transitie waar veel beleid uitgestippeld is, financiële mogelijkheden afgewogen en een grote stap in samenwerking is gezet.

Inmiddels vormt The Young Ones het artistieke hart van Zwolse theaters en hebben de provincie Overijssel en gemeente Zwolle de stichting een basis gegeven om mee vooruit te gaan. De backoffice wordt samengevoegd met Zwolse theaters en de komende producties gaan vorm krijgen in een nieuw huis met veel meer mogelijkheden en een stabiele infrastructuur. Daar hebben we met elkaar hard aan gebouwd.

Het waren spannende jaren, maar vol vertrouwen geef ik mijn rol als zakelijk leider over om The Young Ones in alle succes door te laten gaan met haar bijzondere voorstellingen. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de goede samenwerking, inspiratie en bemoedigende woorden op zijn tijd. Uiteraard blijf ik bij The Young Ones betrokken. Mijn werk bij Zwolse theaters zet ik met plezier door en ik pak de werkzaamheden van mijn eigen bedrijf weer op in fondsenwerving, impactmeting en produceren. De baby is geboren, tijd om hem af te staan. Ik twijfel er niet aan dat Bastiaan met ons deze nieuwe stap kan gaan maken.

Grote dank aan iedereen van het Young Ones team, de spelers, het bestuur, het publiek en iedereen die ik nu vergeet. Op naar een nieuw seizoen en dat het voor ons allen groots mag zijn!

Mailen kan vanaf nu ook via We zullen Bastiaan binnenkort ook nog even officieel voorstellen met een korte bio, maar hier zie je ‘m alvast!

1556276_669261036471138_617406262_o