Het einde van de reis van O

Odyssee Scene TomDe laatste voorstellingen van De Odyssee van O zitten erop. Na nog 2 keer spelen gisteren restte er niks anders dan opruimen, samen eten en elkaar nog even een stevige knuffel geven voordat ieder weer terug keerde naar het gewone leven.

Acteur Tom Strik (de vader van O in de Odyssee) schrijft in zijn blog:
Dat was het, de allerlaatste O is een feit. Het is klaar, over en voorbij. Snik en snotter, huil en pruil. De voorstelling is op een goed moment gestopt. Hij is niet helemaal dood gespeeld maar dit was het juiste moment. Dat was te voelen. De voorstelling is gekend en gekund. Om de voorstelling nu te spelen was echt gewoon werk. Je gaat naar het theater, warmt jezelf op en je gaat die vloer weer op. Natuurlijk is het iedere keer een andere voorstelling doordat je nieuwe dingen voor jezelf ontdekt en zo blijft iedere voorstelling een verrassing voor jezelf. Als het publiek 2 keer dezelfde voorstelling heeft gezien, was het toch een andere voorstelling. Hij is nooit hetzelfde.
Maar zoals ik al zei was het nu gewoon werk aan het worden. En toch geef je steeds 100%, omdat het zo leuk is. Ik kan niet anders zeggen maar dit is het leukste vak wat er bestaat. (…)
Het is moeilijk te beseffen dat het klaar is nu. Als we straks bijvoorbeeld 3 weken verder zijn en je bedenkt of je niet nog een O moest spelen. Dat je dan door je agenda bladert om te zoeken of er ergens ‘’O spelen’’ staat. En als je er dan achter komt dat het nergens in je agenda staat. Ja dan realiseer je dat het over is. Snik en snotter, huil en pruil.
Bij een aantal was dat besef er wel en dat was dan ook te zien. De stoerste mannen heb ik zien huilen. Maar dat is helemaal niet erg want huilen is fijn. Want wat is nou lekkerder dan als je aan het huilen bent iemand je knuffelt? Niks toch?

(Lees de hele blog van Tom via deze link)