HamletBlog: Hamlet is terug op de Parade

Vorige week maakte ‘Jeroen & Joep spelen…Hamlet, de Zielige Prins!‘ zijn rentree op theaterfestival de Parade in Rotterdam. In 2012 ging de voorstelling in dezelfde stad, op het zelfde festival in Premiere. Nu, 3 jaar later, beleeft Hamlet een reprise. De eerst volgende speeldag is woensdag 8 juli op de Parade in Den Haag. Speeltijden en tent worden in de loop van de week bekend.
De eerste dag in Rotterdam ging ongeveer zo:

Daar stonden ze dan. In Rotterdam voor de grote poort met “De Parade” erop. Jeroen en Joep zijn bewapend met zwaard, kroon en Frederik de hamster. Dat is wel even leuk om te vertellen. Speciaal voor vandaag had Jeroen zijn hamster meegenomen. Frederik ging namelijk ook meespelen in Hamlet. Super spannend, het was voor Frederik ook al 3 jaar geleden dat hij op De Parade was in Rotterdam. Net als voor Jeroen en Joep. Een hele spannende dag zou het worden.

IMG_0317
IMG_0066
Hamlet Rotterdam 2015
IMG_0319
IMG_0320

Ze speelden vandaag in het Circus Theater. Dat is een hele mooie ronde kleine circustent. Jeroen hing vlaggetjes op en Joep de waslijn. De verhuisdozen werden erbij gehaald en Frederik werd in zijn speciale rode schoenendoos gestopt. Jeroen en Joep waren er klaar voor. De Parade ging open en kinderen met ouders stroomden binnen… Dat is niet helemaal waar. Het enige wat stroomde was de regen. Helaas waren er niet veel kinderen en ouders. Maar de mensen die er waren kwamen wel kijken bij Hamlet!
De heren speelden Hamlet twee keer vandaag. In de eerste voorstelling vergat Jeroen nog een cruciale zwaardenwissel maar dat losten ze samen goed op. Het publiek ging door het dolle heen. Het was een mooie Paradedag. Jeroen kreeg nog een telefoonnummer van een meisje en Joep kreeg een bloempje.
Wel jammer dat de heren nu lang moeten wachten voordat ze weer mogen.
8 juli spelen ze in Den Haag op De Parade. Dat ze niet kunnen wachten om weer te spelen is een feit.

– Tom Strik –