Docu de Jeweetwels geselecteerd voor Eindhovens Filmfestival

In oktober 2014 maakte filmmaker Fokke Baarssen in opdracht van The Young Ones een documentaire over een bijzonder theaterproject waarbij twaalf jonge spelers samen met twaalf acteurs met een verstandelijke beperking in een week tijd een voorstelling maakten in het Young Ones Theater. Deze theater ‘snelkookpan’ resulteerde uiteindelijk in de voorstelling Flood – A perfect Day. Een indringende voorstelling over een naderende zondvloed en de vraag: wie mag er mee op de ark? Jij of ik? Een hele week lang repeteerden, werkten, sliepen en aten de spelers en crew met elkaar in het Young Ones Theater. Fokke Baarssen volgde dit bijzondere theatrale maakproces, waarbij spel en realiteit heel dicht bij elkaar kwamen. Het resultaat hiervan is de korte documentaire ‘De Jeweetwels’.

De Jeweetwels sleepte eerder dit jaar al de titel ‘Best Short International Docu’  in de wacht op het Garden State Film Festival 2015 in de VS. Een geweldige winst voor een ogenschijnlijk klein project waarvan het belang en het thema groot genoeg bleek om internationaal in de belangstelling te komen!

Ook op eigen bodem heeft ‘De Jeweetwels’ inmiddels de aandacht weten trekken. De film is geselecteerd voor het Eindhovens Filmfestival, dat 26 t/m 29 nov plaats zal vinden. We hopen hier natuurlijk een mooie nominatie in de wacht te slepen. Of een prijs, als het even kan. Stay tuned!