Dit jaar op Theaterfestival de Parade: De Verhalenvertellers!

de-verhalenvertellers-680x454The Young Ones staat dit jaar voor de vierde keer op Theaterfestival de Parade. Ditmaal met de nieuwe kindervoorstelling ‘De Verhalenvertellers’. Te zien van 13 juli t/m 16 augustus 2016 en starring onze paradesterren Tom Strik & Thomas Bernhard Hengeveld, die je misschien nog wel kent als het fameuze duo uit ‘Hamlet, de zielige prins’!

De Verhalenvertellers
De oude broers Gillis en Theo zijn arm. En een beetje vreemd. Ze zijn zo arm dat ze samen in hetzelfde bed moeten slapen, van hetzelfde bord moeten eten en om de beurt dezelfde kleren moeten dragen. Maar in hun hoofd zijn ze rijk, ze hebben namelijk een hoofd vol verhalen. Mooie verhalen uit het oude Griekenland. Over dappere helden en wraakzuchtige goden, onmogelijke liefdes en machtige keizers. En niemand kan ze zo mooi vertellen als de broers.

Tijdens de voorstelling ‘De Verhalenvertellers’ vertellen de broers om beurten een prachtig oud verhaal aan elkaar. Terwijl de ene broer vertelt brengt de andere broer het verhaal tot leven.

De Verhalenvertellers vertellen verhalen uit Metamorfosen van de romeinse schrijver Ovidius, een van de grote meesterwerken van de wereldliteratuur dat de hele geschiedenis tot aan het toenmalige heden beschrijft in een wervelende kleurrijke opeenstapeling van korte verhalen.

Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Nard Verdonschot
Spel: Tom Strik & Thomas Bernhard Hengeveld

Lees hier meer