Audities producties voorjaar 2016: ook net effe anders!

Huishoudelijke mededeling voor alle spelers & ouders!

Op zaterdag 16 januari 2016 kun je bij The Young Ones auditie doen voor twee nieuwe producties. Dit zijn er misschien iets minder dan je verwacht had. Maar wees gerust, dat heeft er niks mee te maken dat er minder kans is dat jij bij The Young Ones kunt spelen.

Doordat wij dit jaar in het voorjaar de grote theaterproductie Animals spelen, is een groot deel van onze Young Ones nog hard aan de bak op het moment van de nieuwe audities. Voor alle Young Ones die wel aan een nieuwe productie willen beginnen, hebben we het aanbod iets omgegooid:

Er zijn twee nieuwe Young Ones producties, maar deze zijn wel wat groter van omvang en niet meer leeftijdsafhankelijk. De nieuwe producties zijn (zoals elk andere grote productie bij The Young Ones) voor spelers van 10 – 26 jaar. Iedereen kan dus gewoon meedoen en we gaan gewoon weer hele mooie dingen maken, alleen zit je niet perse alleen maar bij leeftijdsgenoten en verschuift de focus nog meer naar producties maken i.p.v. een theaterlessensysteem.

zijn we nou wel of geen theaterschool?
Waarom nu deze verandering? Omdat deze beter past bij de visie van The Young Ones en omdat we dit voorjaar net even iets anders moeten inrichten door de al lopende producties. En omdat we lang hebben gezocht naar een goede vorm voor ons aanbod. Zijn we wel een jeugdtheaterschool, of zijn we het niet? Nou, eigenlijk niet…

Afgelopen jaren is door de veelheid aan kortlopende producties en de tweejaarlijkse auditiedagen toch een systeem ontstaan dat veel weg heeft van een jeugdtheaterschool, terwijl wij dit niet zijn. Wij krijgen hier namelijk geen subsidie voor en draaien enkel kostendekkende producties en projecten, in eigen beheer. Deze opzet zorgt (heel logisch) ook voor verwarring. Want men is ons wel gaan zien als jeugdtheaterschool. Daarom hebben we besloten geleidelijk weer meer terug te gaan naar onze kern: voorstellingen maken met jongeren en ze binnen dit proces opleiden en trainen. En daarvoor kun je als jonge speler nog steeds terecht bij ons!

Helaas hebben we om bovenstaande reden ook moeten besluiten om geen 6+ productie meer aan te bieden. De reden is simpel maar daarom niet minder jammer: We krijgen hier keer op keer net te weinig spelers bij elkaar om deze producties kostendekkend te krijgen.

wat betekenen de veranderingen concreet voor jullie

> Je doet nu auditie voor een productie en niet een project dat is vastgelegd op leeftijd of niveau
> Ons aanbod wordt meer gericht op producties maken, maar biedt niet perse plek aan minder deelnemers
> We willen een stap maken van vrijblijvendheid naar commitment. Als jij je verbind aan een productie, dan rekenen we ook echt op jouw aanwezigheid en deelname. Hiermee zien we beter toe op het terugdringen repetitieverzuim
> The Young Ones gaat nog meer in haar kracht staan en kan jou daardoor hopelijk nog meer bieden op theatergebied

Terug naar het nieuwe aanbod! Dit zijn de nieuwe producties waar jij je voor kunt inschrijven:

Cosi Fan Tutte i.s.m. Kamer Operahuis
Young Ones Productie o.l.v. Irene Kriek
Open Auditie (voor als je het nog niet weet of gewoon eens wilt kijken hoe het is)

Heb je nog vragen over het aanbod? Dan kun je deze gerust aan ons stellen door te mailen naar

Hopelijk tot de 16e!

Meer info & inschrijven