Auditiepostergirl uitgelicht: Kiki Loonstra

Poster_auditie_najaar2016_RGB_internetElk seizoen maken we een nieuwe auditieposter. En elke keer staat daar een andere Young One op. De ene keer iemand die al jaren bij The Young Ones speelt, de andere keer een relatief nieuw gezicht. Zo ook Kiki Loonstra (15), die dit seizoen te bewonderen is op de ‘mooi geel is niet lelijk’ auditieposter. Kiki kwam nog geen jaar geleden voor het eerst binnenwandelen bij The Young Ones en is inmiddels te zien geweest in maar liefst twee grote Young Ones producties, namelijk ‘The Animals’ en de nog maar net voorbije ‘Menthol’. De filmkenners zullen in Kiki misschien wat gelijkenissen zien met Uma Thurman op de Kill Bill filmposter uit 2003. Want dit seizoen gaat The Young Ones ook in haar auditieposter voor iconische beelden. Een uitgangspunt dat ook in onze voorstellingen van groot belang is. Iconisch dus. En door niemand minder dan Young One Kiki. Hieronder een korte voorstelronde van het gezicht achter de poster!

Mijn naam is Kiki en ik ben 15 jaar. Ik woon in Zwolle en zit in 4 vwo van de middelbare school. Ik ben sinds september dit jaar een young one. Toen ik binnenstapte in de echte Young ones kerk voelde ik een super relaxte sfeer en ik merkte meteen dat in dit theater iedereen welkom is. Wat een fijne, warme mensen en hoe mooi zou het zijn als ik na deze auditie dag ‘part of the family’ zou mogen zijn.

Een aantal jaar kwam ik kijken bij de voorstellingen van deze theatergroep samen met mijn klas. Meelachend met de groep en toch vol bewondering zat ik te kijken. Thuis aangekomen voelde ik mij altijd schuldig over het mee lachen en het mee praten met mijn klas tijdens de voorstellingen. Ik had namelijk erg veel bewondering voor deze mensen en heel stiekem wilde ik misschien zelf ook wel deel uit maken van zoiets bijzonders.

Ik mocht het afgelopen jaar onderdeel zijn van twee producties: The Animals en Menthol. Met The Animals heb ik erg genoten en heel veel geleerd. Het was ook zwaar; lange dagen en hard werken, ook bij Menthol.

Theater betekent voor mij een gevoel van iets prachtigs bereiken met een groep mensen die de enigen zijn waarmee dit kan. Dit geeft zoveel voldoening en dit maakt dat ik zo vreselijk blij ben met al deze mensen.

Ik zou het anderen zeker aanraden om auditie te doen bij TYO. Dit is dé plek waar je als jonge theaterliefhebber wil zijn.

Het aller mooiste moment dat ik bij The young ones mocht meemaken is voor mij de montageweek van Menthol. Wij sliepen met alle mensen die meewerkten aan Menthol in Hengelo in een hele grote boerderij en waren tot laat in de avond aan het monteren in het Rabo theater. Wat heb ik genoten en wat vond ik dit fijne dagen.

– Kiki Loonstra


menthol_HighRes_IngvildMolenaar-291
menthol_HighRes_header2
menthol_HighRes_IngvildMolenaar-794
IMG_4087
Menthol_TYO (Naamsvermelding Isabelle Renate la Poutré)-40
SAMSUNG CAMERA PICTURES