Aankondiging nieuwe winterproductie: White Rabbit

Breaking news!

The word is out: We maken dit jaar weer een winterproductie! De repetities starten vanaf september (na de auditiedag) en de voorstelling gaat in de kerstvakantie in premiere. Een nieuwe voorstelling is geboren… En we noemen haar ‘White Rabbit’!

Hier alvast een sneak peak over de inhoud:

white rabbit
Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Paul Feld

Als Holden van het internaat wordt gestuurd, weet hij niet meer wat hij moet. Zijn lievelingsbroer is overleden, zijn lievelingszusje niet in de buurt en zijn ouders zijn drukdrukdruk aan het werken in het buitenland. Het leven is een spel, zeggen ze. Nou, het spel is saai, stom, de regels vervelen hem en hij wil niet meer meespelen.  In ieder geval niet opgroeien, vooral niet opgroeien! Hij wil uit de regels, tussen de regels, onder de regels door kruipen. Wat moet hij hier? Waarom is hij hier eigenlijk? Waar zijn alle anderen eigenlijk mee bezig?  Alles is gewoon zo verwarrend, en veelomvattend, en overrompelend.

Verdwaald en wanhopig zwerft Holden op Kerstnacht door de natte straten. De slapeloze nacht zit vol toevallige ontmoetingen, dromen, en enorme vraagtekens. Op zoek naar het einde van de nacht ontvouwt zich langzaam de innerlijke wereld van Holden.  Zijn tocht door de nachtstad voelt als een tuimeling door een schimmelig konijnenhol waar geen einde aan komt. Iedereen die hij tegenkomt lijkt net zo verdwaald als hij. Niemand lijkt geslaagd voor de inburgeringscursus van het leven. Iedereen doet maar wat en weet zich geen raad met zijn gevoeligheid in een ongevoelige wereld. Terwijl Holden zich losmaakt van het keurslijf van het internaat, komt hij in de grote stad iets tegen dat hij nog niet kende. Zichzelf.

“Life is one long insane trip. Some people just have better directions.”
(Citaat uit de film Donnie Darko – 2010 )

De muziektheatervoorstelling White Rabbit raast als een turbulente roadmovie door verschillende ruimtes in en buiten de schouwburg. Een ‘coming of age’ verhaal over crisis en vrede sluiten met jezelf.


White Rabbit gaat vanaf zaterdag 27 mei in de voorverkoop via Zwolse Theaters.

* Meer info over meespelen en auditie doen volgt in juni, hou de website en Facebook in de gaten!