Aangenaam: dit is de cast van Menthol

Menthol wordt gespeeld door:

 

akwasi speelt joseph sylvester ‘menthol’


Akwasi (1988, Amsterdammer met Ghanese roots)
is een succesvolle rapper in de Nederlandse hiphopformatie Zwart Licht. Een week nadat Akwasi begon aan de Toneelacademie in Maastricht kreeg hij, samen met Leeroy en producer Hayzee, een platencontract aangeboden bij TopNotch/Universal, waar zij inmiddels drie albums hebben uitgebracht. Met zijn geanimeerde rapstijl en dwingende aanwezigheid is Akwasi op het podium onbetwist frontman van de groep. Akwasi studeerde in 2012 af aan de Toneelacademie als Theatraal Performer.Akwasi: ‘Ik doe mee met Menthol omdat ook ik de eerste zwarte verkoper van Nederland wil eren. Hij was zo’n bijzondere man die een onuitwisbare impact heeft achtergelaten op Nederland en zo ook op mij. Ik ben voor altijd een bewonderaar van Joseph Sylvester.’


 

Menthol

eigenzinnige roosje


Ruta van Hoof (1991)
 is actrice en muzikant. In 2015 studeerde ze af aan de Arnhemse toneelschool. Als actrice werkte ze o.a. bij Het Onafhankelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool, Het Nationale toneel en Club Guy and Roni. Als muzikant werkte ze met Dionys Breukers, Jan Kooper, Harry de Wit en Bastiaan Woltjer.

Ruta maakt deel uit van het nieuwe theatergezelschap Moskoek, dat voortkomt uit een succesvolle samenwerking met 2 andere studenten van de toneelschool. Moskoek was in 2015 te zien op theaterfestival de Parade met de voorstelling ‘SHOW ME! or shoot me’.


Roosje

de man achter heinzsandwichspread


Thomas Bernhard Hengeveld (1989)
is acteur, stemacteur, zangcoach, muzikant en componist. Hij werkt als docent bij Hofplein Rotterdam. In opdracht van The Walt Disney Company sprak hij o.a. de stemmen in van Pinokkio (‘Disney on ice’) en Janneman Robinson (‘Winny the Pooh Valentine Special’). Daarnaast deed hij stemmenwerk voor Radio Rijnmond (verschillende reclames) en Warner Brothers (‘Harry Potter en de orde van de Feniks’).

Als acteur speelde Thomas bij The Young Ones in verschillende producties waaronder Amadeus M. (2005) en Varken Napoleon in ‘The Animals’ (2006). Voor de laatste productie componeerde hij bovendien de muziek. Eerder speelde Thomas in ‘The Sound of music’ (Joop van den Ende, 2002) en ‘Alleen op de wereld’ (Affolter Producties, 2003). Bovendien is hij al 4 jaar te zien in verschillende voorstellingen op de Kinderparade.


 

Heinz

de conservatieve moeder

 

Daphne de Bruin (1963) is auteur, regisseur en actrice. Van 1992 tot 2009 maakte Daphne deel uit van de artistieke kern van Growing up in Public. Vanaf 2009 is ze, naast haar werk op de vloer, werkzaam als artistiek leider van Via Vinex, met De Vrijstaat als grootste culturele onderneming. De Vrijstaat is een plek voor kunst en kinderen tussen 6 en 16 jaar. Daphne wordt regelmatig gevraagd om gastlessen te verzorgen bij de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam en Utrecht en Codarts Rotterdam.

Een greep uit haar (theater)teksten: ‘Lampedusa’ (libretto, 2016), ‘Robin Hood’ (Laagland, 2013), ‘Zwijnestal’ (2012), ‘Mrs. God’ (2008), Dolly Parton is dead (Growing up in Public, 1992). Uit haar regies: ‘Lust (2016), ‘Operaflat’ (Yo! Opera, 2007), ‘Het reservaat’ (community art, 2007). Als actrice was ze onder andere te zien in: ‘Stormvogels’ (2016), De Maliebaanmonologen (Aluin, 2015), De Vicky Vinex Road show (Growing up in Public, 2006)


 

Madamme

de twentse zuster


Aniek Stokkers (1988)
studeerde in 2010 af als theatermaker en docent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Meteen na haar afstuderen richtte ze met drie collega’s Theatercollectief T.H. de Wei op. Hiermee speelt ze inmiddels al 4 seizoenen jeugdtheatervoorstellingen, zoals ‘Vlinder, een meisje zonder naam’ (8+) en ‘De jongens’ (6+) door het hele land.

Daartussendoor maakte en speelde Aniek verschillende voorstellingen voor festivals, zoals Fringe Amsterdam, Stadsfestival, Reuring Purmerend en Café Theater Festival Utrecht. In de zomer van 2015 was ze opnieuw even student: ditmaal aan de Acting School in New York (HB Studio’s in de West-Village). Vanaf het najaar van 2016 zal Aniek te zien zijn in de voorstelling ‘Joep!’ van theatergroep Gnaffel.


 

Suster

van mode madam tot chauffeur

 

Laurens ten Den (1964) is theatermaker, acteur, regisseur, schrijver en artistiek aanjager van festivals, events en community theater projecten. Als acteur speelde hij o.a. mee in de Twentse serie ‘Van Jonge Leu en Oale grond’, waarbij hij ook als schrijver en regisseur betrokken was. Daarnaast maakt Laurens met muziektheatergezelschap Rood Verlangen al sinds 1999 vele jeugdtheatervoorstellingen en treedt hij regelmatig op als spreekstalmeester voor culturele of maatschappelijke bijeenkomsten. In 2010 schreef en speelde hij samen met André Manuel een theater-voetbal spektakel voor FC Twente: ‘Scoren in de wijk’.

‘Ten Den verbeeldt meestal niet de grote verhalen met de grote gebaren, maar de echo’s daarvan, zoals die doorklinken in het leven van alledag.’


 

 

 

Chauveur

een argwanend volk

Naast zes professionele acteurs staan er acht jonge Young Ones spelers op het toneel. Zij vertolken de rollen van het volk, de zwerm Hengelose kraaien, loerend met hun kraaloogjes, oordelend en fluisterend met hun krasse stemmen.

We stellen ze even voor:Tess Kosters uit Almelo (15), Florian Stokvis uit Olst (16), Maud ter Haar uit Almelo (19), Kiki Loonstra uit Zwolle (15), Pascal Franssen uit Heino (19), Sunny- Lee van Dijk uit Zwolle (18), Roos Rijnbeek uit Almelo (16) en Sando Heijnen uit Zwolle (14).

TYO-Crew