8 juni in Zwolse Theaters: Club Cele – In gesprek met de makers van Menthol

Voorafgaand aan de voorstellingenreeks in Zwolle op 9,10 en 11 juni is er op 8 juni om 20.30 uur een speciale Club Cele avond rondom Menthol in Zwolse Theaters!

Tijdens deze Club Cele editie gaan we met elkaar in gesprek over voorstellingsthema’s als racisme, seksisme en de omgeving om je heen opschudden. Menthol vertelt het verhaal van Joseph Sylvester (bijnaam Menthol). Een zwarte zakenman die naar Hengelo verhuisde om tandpasta te verkopen en trouwde met een blanke vrouw, het mooiste meisje van het dorp. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’20, maar bespreekt nog hele actuele onderwerpen. De makers van Menthol zullen in een vraaggesprek vertellen hoe zij, met de voorstelling Menthol, een pleidooi willen houden voor een tolerantere samenleving.

Te gast zijn o.a. rapper en acteur Akwasi, actrice Ruta van Hoof, regisseur Jeroen Kriek, schrijver van de voorstelling Paul Feld, componist van de voorstelling Laurens van Rooijen en Frank Krake de schrijver van het boek Menthol. Door middel van theater proberen zij sociaal-maatschappelijke thema’s onder de aandacht te brengen.
Een actueler onderwerp voor een voorstelling is er bijna niet. Heb jij vragen voor de makers?
Kom langs op 8 juni! Lees hier verder

Aanmelden voor deze avond kan via