4e editie Theater Buitengewoon in de Zwolse wijken

Theater Buitengewoon brengt theater in de wijk!

Odeon De Spiegel theaters en The Young Ones organiseren deze zomer voor de vierde keer Theater Buitengewoon. Tussen 8 en 15 augustus vinden in vijf wijken buitengewone theatermiddagen plaats waarbij kinderen in hun eigen wijk kennismaken met theater. Op deze middagen kijken de kinderen naar een voorstelling maar kunnen ze ook zelf aan het werk!

Dagprogramma
De theatermiddag begint met een voorstelling door de Zwolse theatergroep The Young Ones.‘Greetje en Jeroen spelen…Alice in Wonderland’ is een prachtig sprookje. Het gaat over een broer en zus die zich vervelen omdat er nooit iets gebeurt. Daarom maakt Jeroen een droomwereld waar hij en zijn zus altijd avonturen kunnen beleven. De voorstelling is een ode aan de verbeelding. The Young Ones speelt de voorstelling ook op Theaterfestival De Parade.

Na de voorstelling worden de kinderen in groepen verdeeld en kunnen ze deelnemen aan workshops onder leiding van theaterdocenten. Er wordt gewerkt aan een presentatie die aan het einde van de dag wordt getoond aan ouders, familie en vrienden. In alle wijken begint het programma om 13.00 uur, behalve in Kamperpoort. Daar start het programma om 12.30 uur. De middag is rond 17.00 uur afgelopen.

Wanneer en hoe 
Theater Buitengewoon komt dit jaar naar vijf Zwolse wijken: Zwolle – Zuid, Kamperpoort, Holtenbroek, Theater De Spiegel (voor de wijken in en rond het centrum) en Stadshagen.

  • Vrijdag 8 augustus, SIO Zwolle Zuid. Aanmelden tijdens Jeugdland Zwolle Zuid of bij Odeon De Spiegel theaters en aan de deur.
  • Maandag 11 augustus, wijkcentrum Kamperpoort. Aanmelden tijdens Jeugdland Kamperpoort.
  • Dinsdag 12 augustus, wijkcentrum Holtenbroek. Aanmelden kan tijdens Jeugdland Holtenbroek tussen 13.00 – 14.30 uur.
  • Donderdag 14 augustus, Theater De Spiegel. Aanmelden kan tijdens Jeugdland Dieze – Oost en telefonisch op 14 augustus tussen 9.30 – 12.30 bij Odeon De Spiegel theaters.
  • Vrijdag 15 augustus, Stadshagenfestival. Aanmelden kan via de tent op het festivalterrein en Odeon De Spiegel theaters. De locatie is de tent op het festivalterrein

Greetje en Jeroen spelen…
ALICE IN WONDERLAND

Jeroen en Greetje zijn broer en zus. En ze vervelen zich stierlijk. Ze vinden hun leven saai. Oersaai. Daar heeft Jeroen iets op bedacht. Hij heeft in de kelder een droomwereld gemaakt waar hij met zijn kleine zusje avonturen naspeelt die zo fantastisch zijn dat je er voor altijd zou willen blijven. En zo brengen ze samen hele middagen door in het beroemde verhaal van Alice in Wonderland.

Tot vandaag. Want vanaf vandaag vindt Greetje zichzelf te groot om nog langer in Wonderland te geloven. Daarom stopt ze ermee. En dat vindt Jeroen dus geen goed idee…

PosterAliceInWonderland72DPI

theater buitengewoon