15 sept: Bijeenkomst toekomst Young Ones

The Young Ones nodigt een ieder van harte uit om donderdag 15 september in gesprek te gaan over de toekomst van The Young Ones.

Locatie: Het Young Ones Theater
Tijd: 19.00 uur t/m 21.00 uur
Aanmelden:

“Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen in de pers en in het nieuws zijn er veel ontwikkelingen gaande in het culturele veld. We hebben jullie laten weten dat The Young Ones 2 aanvragen heeft ingestuurd om kans te maken op structurele subsidie. De structurele subsidie was essentieel voor het voortbestaan van de organisatie in de vorm zoals hij altijd bestaan heeft: een organisatie bekostigen, een pand onderhouden en regulier aanbod genereren i.p.v. alleen op projectbasis voortbestaan. 

Helaas zijn beide fondsen tot het besluit gekomen The Young Ones niet te honoreren. Deze aanvragen waren ons laatste middel om de veelvoud van activiteiten en groot bereik in de stad te waarborgen. Dit betekent dat The Young Ones niet op deze manier doorgezet kan worden. De dagelijkse leiding bestond op basis van vrijwillige uren, over het pand is duidelijk dat hier snel stappen in worden genomen om er te gaan slopen en appartementen te bouwen. Al met al hebben we besloten, de huidige situatie van The Young Ones is helaas failliet. Maar dit gaan we voor zijn door een andere manier van bestaan te zoeken!

We zijn de afgelopen weken daarom intensief in gesprek gegaan met de gemeente, provincie en partners in de stad om een vorm te vinden hoe The Young Ones door kan gaan. Alle wegen staan nog open, een Young Ones kan dus vanaf een nullijn worden opgebouwd. Hierin wordt gekeken wat daarbij de voorwaarden zijn voor de identiteit van The Young Ones, wat minimaal aan gelden nodig is om een organisatie professioneel draaiende te houden en wie welke rol gaat vervullen.

Dat er dingen gaan veranderen is zeker, zowel in bemanning, locatie als vorm van de organisatie. Maar deze veranderingen delen en bespreken we graag met jullie.

Daarom organiseren wij op donderdag 15 september om 19.00 uur een bijeenkomst in het Young Ones Theater waarbij we je meenemen langs alle ontwikkelingen en mogelijke scenarios, zoals bijvoorbeeld de hieronder genoemde mogelijkheid tot samenwerking met Zwolse Theaters. Ook is er ruimte voor vragen en gesprek.”

Lees ook:
> The Young Ones grijpt naast twee landelijke subsidies
> The Young Ones verkent samenwerking met Zwolse Theaters

The Young Ones Oerol internet 7