Under Construction

Young Ones Festival

Waar het laatste Young Ones Festival een tijdperk afsloot van festivals in onze eigen theaterkerk, kenmerkt dit Young Ones Festival het begin van nieuwe tijden: Met Young Ones Festival ‘Under Construction’ trappen wij namelijk af in ons nieuwe theater! Rauw, eigenzinnig en nog in opbouw, maar het begin van een veelbelovende plek waar theater en cultuur tot bloei kunnen komen. Een nieuwe vrijplaats voor de jonge mens. Bouw jij met ons mee?

Lees hier meer over onze nieuwe plek

Kijk naar een van de voorstellingen of drink een biertje in de circustent. Proost met ons op een nieuwe maak en kijkplek in zwolle waar ruimte is voor kunst, theater, experiment en samenkomen.

Een ander bijzonder element aan dit festival is: er is geen kaartverkoop! Huh? Ja, echt.
We willen vooral dat we met zoveel mogelijk mensen deze nieuwe plek inwijden. Iedereen is welkom. Daar hangt geen prijskaartje aan. Op het festival zelf kun je een zelfgekozen bijdrage leveren, die wij weer kunnen gebruiken voor de opbouw van ons nieuwe honk!


opening grote voort + borrel
Vrijdag 23 feb vanaf 17.00 uur (aanmelden via [email protected])

zaterdag 24 februari
18.00 t/m 00.00 uur

Zondag 25 februari
14.00 t/m 19.00 uur

Bekijk hier de speeltijden

 

FESTIVALTIPS:
1. Kleed je warm aan
2. Neem contant geld mee, pinnen is niet mogelijk!

 


Te zien op het festival:

:LIVE
regie: Vera Vogel
Kom lekker in je brakpak kijken vanuit je luie stoel naar een gevarieerde televisie avond met Abstracte Theater Televisie. TV was nog nooit zo in je gezicht als nu. De tv draait door terwijl jij er bij zit! Kom niet te dichtbij want dat is slecht voor je ogen!  In deze TV performance draaien er continu beelden voor je netflix langs,
maar wat betekent het allemaal? En wat zie je eigenlijk wel en wat zie je niet op tv? Welke invloed hebben al die beelden op ons? :LIVE geeft je live waarvan je niet wist dat je het wilde!

Speeldagen: zaterdag en zondag


LET LOVE RULE
regie: Irene Kriek
Let Love is het sluitstuk van een drieluik. Na ‘Troy’ dat ging over de de angst voor het onbekende en ‘Na Mij de Zondvloed’ waarin de vraag centraal stond hoe tolerant we eigenlijk zijn naar elkaar en wat er voor nodig is mens te kunnen zijn, gaat Let Love Rule over het doorbreken van een spiraal van haat. Twee Syrische, een Eritrese en 7 Nederlandse jonge acteurs vertellen het verhaal hoe het is om je open te stellen voor de ander en zelf te willen nadenken in een wereld vol tegenstellingen. Hoe het is om een geliefde in een aanslag te verliezen en je daarna niet te laten meeslepen door haat.
Omdat geweld en wraak nooit een optie zijn om verder te komen.

Speeldagen: zaterdag en zondag


HOME SWEET HOME
regie: Jeroen Kriek & Peer van den Berg 
Net voor de grens van het barre land, daar waar de wegen ophouden en de einder begint, onttrekt zich een nederig onderkomen aan de oprukkende natuur. Het lijkt een nederzetting. Een commune misschien. Een overblijfsel uit ideële tijden. Het zijn vrouwen. Negen vrouwen. Binnen de muren leven ze binnen hun eigen periodieke systeem. Niemand gaat naar buiten, Niemand gaat naar binnen. Tot op een zekere avond de deur openwaait en driftige storm bezit neemt van de ruimte.

Speeldagen: zaterdag en zondag


YOUNG ONES IN PUBLIC
NIEUW: De jongerenraad van The Young Ones
Tijdens het festival introduceert de nieuwe jongerenraad van The Young Ones zich middels een krachtig statement. Maak kennis met: Nesta Jansen, Sam Kwakkel, Danielle Drost, Nick Grolleman, Myrthe Brinckman, Jente Taborsky en Daniel ten Broeke. 

Speeldagen: zaterdag en zondag


HUMAN ACTS
door: Stichting Touchstones, regie: Helena Bittencourt en Goos Meeuwsen
Theatervoorstelling HumanActs is een absurde ontmoeting tussen de wetten van het theater en de regels van de wet. Een chaotische wereld van recht en krom, waarin spelers en toeschouwers compleet aan elkaar zijn overgeleverd.
Clown-characters Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt, bekend van onder meer Cirque de la Liberté, nemen een loopje met recht en onrecht en houden hun publiek een humoristische spiegel voor. Herken en raak verward. Overdenk en lach om jezelf. Maar belangrijker nog… hoe ga jij eigenlijk om met jouw rechten en die van je medemens?

Speeldagen: zaterdag 


sisyphus of het fietsend eenmansorkest

door: Ruta van Hoof
Een muzikale poging op zoek naar zingeving.
Sisyphus is gedoemd te fietsen. Het leven op een fiets is niet eenvoudig. Om het leven zin te geven maakt Sisyphus muziek. Wij zien Sisyphus die altijd onderweg is, nét te veel spullen meeneemt en alle instrumenten alleen bespeelt. Als een nomade op een fiets de wereld over.
met dank aan OT Rotterdam en Henry van Hoof
Speeldagen: zaterdag en zondag


sproken

door: Tom Strik & band
SPROKEN is een Nederlandse elektronische band opgericht door Tom Strik. SPROKEN combineert Nederlandse spoken word teksten met elektronische muziek. Zij maken in hun shows afwisseling tussen dansbare beats en het vertellen van verhalen. Uitgangspunt van de live shows is “het leven is een festival”. Niet alleen tijdens festivals is het feest maar ook daarbuiten. Het mag allemaal wel wat liever in de wereld. Toch? We kunnen het feest mee naar huis nemen! Dat is waar SPROKEN voor staat! Een show van SPROKEN is samen dansen, samen feesten en samen uit je plaat gaan.

Speeldagen: zaterdag 


ondertussen
door: Jasha Minkjan en Lynn de Rijk
De kerk is verlaten maar niet vergeten, totdat ons oude thuishonk wordt gesloopt houden we haar goed in de gaten. Kijk mee via onze state of the art digitale verrekijkers.

Speeldagen: zaterdag en zondag

Met Young Ones Festival ‘Under Construction’ trappen wij af in ons nieuwe theater: de Chroomfabriek. En er is geen kaartverkoop! Iedereen is welkom. Op het festival kun je een zelfgekozen financiële bijdrage achterlaten. Kom langs en bouw mee!

Speeldata

Vrijdag 23 februari – Feestelijke opening
Zaterdag 24 februari – Young Ones Festival
Zondag 25 februari – Young Ones Festival

Locatie

Grote Voort 8
8041 AM Zwolle
[email protected]

Achtergrond

Tijdens het Young Ones Festival zie je voorstellingen die in de afgelopen tijd tot stand zijn gekomen bij The Young Ones, maar ook een rijke randprogrammering vol theater, muziek en performance. Alle programma onderdelen hebben een ding met elkaar gemeen: ze hebben linksom of rechtsom een connectie met The Young Ones. Van voorstellingen van afgestudeerde spelers en makers tot aan producties van grote samenwerkingspartners uit het hele land. Van inhoudelijke clinics tot aan inspiratie talks van Zwolse jongeren. Zo geeft het festival een brede blik op wat theater kan betekenen en waar het toe kan leiden.

Cast & Crew

Regie: diversen
Artistieke leiding: Jeroen Kriek
Productieleiding: Nelleke Simons
Productie: Joja Bos
Zakelijke leiding: Bastiaan Roeters
PR, Marketing & Vormgeving: Kelly de Haan
Techniek: Iwan Kolk
Fotografie: Charlie Feld

youngonesfestival-5
youngonesfestival2
youngonesfestival4
youngonesfestival-6
youngonesfestival-7
youngonesfestival-92
youngonesfestival-8
youngonesfestival-9
youngonesfestival-95
youngonesfestival-10
youngonesfestival-82
youngonesfestival-61
youngonesfestival-80
youngonesfestival-55
youngonesfestival-13
youngonesfestival-14
youngonesfestival-98
youngonesfestival-99
youngonesfestival-97
youngonesfestival-96
youngonesfestival-23
youngonesfestival-17
youngonesfestival-26
youngonesfestival-20
youngonesfestival-22
youngonesfestival-30
youngonesfestival-31
youngonesfestival-29
youngonesfestival-103
youngonesfestival-33
youngonesfestival-107
youngonesfestival-40
youngonesfestival-45
youngonesfestival-105
youngonesfestival-111
youngonesfestival-109
youngonesfestival-44
youngonesfestival-43
youngonesfestival-113
youngonesfestival-49
youngonesfestival-71
youngonesfestival-65
youngonesfestival-68
youngonesfestival-67
youngonesfestival-70
youngonesfestival-69
youngonesfestival-116
youngonesfestival-124
youngonesfestival-78
youngonesfestival-77
youngonesfestival-122
youngonesfestival-75
youngonesfestival-74
youngonesfestival-118
youngonesfestival-114
youngonesfestival-51
youngonesfestival-90
youngonesfestival-86
youngonesfestival-88
youngonesfestival-85-2
youngonesfestival_missing-1
youngonesfestival-59
youngonesfestival-83