Een muziektheaterproductie van The Young Ones & KamerOperahuis

Why nobody should listen to Mozart

Regie: Sjoeke Marije Wallendal | Composities: Warre Simons

Mozarts’ Cosi Fan Tutte vangt aan met een weddenschap tussen een oudere man en zijn twee jongere vrienden. Zijn de verloofdes van het jeugdige duo daadwerkelijk in staat tot trouw? Het spel loopt slecht af voor het tweetal: een paar uur later staan de vrouwen op het punt met een ander te trouwen. Mozart stelt dat ontrouw een nood van het hart is. Maar zo denkt niet iedereen erover.

In WHY NOBODY SHOULD LISTEN TO MOZART dienen ouderen en jongeren van nu Mozart van repliek. Iedereen verlangt naar eeuwige liefde, maar zijn we wel in staat tot trouw? Wat is bedrog? Zijn we beter af zijn met polygamie? De spelers graven in hun hart en pijnigen hun hersens. Ze doorzoeken hun herinneringen en ontdekken hun toekomstdromen op zoek naar antwoorden die ze soms lijken te vinden in verhitte discussies, verleidelijke dansen, de wetenschap of de poëzie.

WHY NOBODY SHOULD LISTEN TO MOZART wordt gespeeld, gezongen en gedanst door jongeren van The Young Ones en oudere spelers van KamerOperahuis.

Bestel kaartjesBestel kaartjes

Speeldata

Zaterdag 9 april 2016 – 15.00 uur (openbare premiére)
Zaterdag 9 april 2016 – 20.00 uur
Zondag 10 april 2016 – 11.30 uur

Locatie

Biss. Willebrandlaan 32
8021 GA Zwolle
t. 038 – 45 36 000

Achtergrond

Elk jaar nodigt The Young Ones een andere partij uit om samen een co-productie mee tot stand te brengen. Bij deze “Young Ones & Co” nodigen we makers van collega gezelschappen uit om een project te doen met een groep van onze spelers vanuit hun eigen opvatting en métier. Voor onze spelers de mogelijkheid om zich te verbreden, voor de collega’s een vrijplaats om naar hartelust te experimenteren en om zichzelf of hun gezelschap te profileren binnen ons Young Ones programma.  Naast Gnaffel, werkten we eerder met Theatergroep Volt, Grupo Revolver, Peer van de Berg (SuverNuver) en momenteel met het KamerOperahuis.

kameroperahuis
Kameroperahuis biedt (inter-) nationaal carrièreperspectief aan jonge talentvolle opera- en muziektheatermakers.
Lees meer op www.kameroperahuis.nl

Cast & Crew

Regie: Sjoeke- Marije Wallendal
Composities & muziek: Warre Simons
Concept: Warre Simons en Sjoeke-Marije Wallendal 
Productieleiding: Annely Noeverman
Vormgeving & fotografie: Jeffrey Tomberg
PR & marketing: Kelly de Haan
Filmbeelden: Mauro Casarini

Met dank aan: alle medewerkers van KamerOperahuis

Spel: Jacques Overeem, Jack Delmaar, Janny de Groot, Bea van Dillen, Gré Stappenbelt, Marjan Penterman, Leo Pape, AnneRose Klokke-zelders, Myrna Bokelmann, Jan Bulinga, Eva de Jong, Florian Stokvis, Femke Zwiep, Anna  Kamminga, Sunny-Lee van Dijk, Sjoerd Dusseldorp, Lune van der Meulen, Nesta Jansen, Aafke van Welbergen, Florine Rubingh, Bennie Nieuwenhuis