#8

Young Ones Festival XL

Het is weer tijd voor het Young Ones Festival… Maar dit keer net even anders! Op zaterdag 16 & zondag 17 april organiseert The Young Ones de achtste editie van het Young Ones Festival: Young Ones Festival XL, een festival vol theater en kunst! Young Ones Festival XL biedt naast een aantal in eigen huis geproduceerde voorstellingen ook een  variatie  aan andere theaterproducties en kunstvormen en levert daarmee een extra breed programma dat verder reikt dan de grenzen van Zwolle en al haar talenten.

Bekijk hier het volledige programma & tijdschema


 

Te zien op het festival XL:

de jossen
regie: Vera Vogel
De Jossen leven samen. De Jossen doen alles samen. Dat zijn zij zo gewend. Daar worden de Jossen gelukkig van. De Jossen weten alles van elkaar. De Jossen vieren hun Jos- zijn elke dag. De Jossen willen niks liever dan samen zijn. De Jossen hebben elkaar, en dat is het allermooiste wat je kan hebben.  Totdat Jos op een dag besluit uit de Jossen te stappen…

De Jossen is een voorstelling over groepsgevoel. Over samen zijn en over wat er gebeurt als één iemand dat niet meer wil.


MEDEIA
regie: Irene Kriek
Wat als je alles opgeeft, familie, land, cultuur. Ergens terecht komt waar je niet mag blijven. Als je nergens meer heen kan. En door de liefde waarvoor je alles hebt opgegeven, verraden wordt.


metamorphosis
regie: Anastasiia  Liubchenko
Metamorphosis is een multidisciplinaire voorstelling van Mime Wave, een theatercollectief met Oekraïense en Nederlandse artiesten. De voorstelling is geïnspireerd op persoonlijke ervaringen van de Oekraïense performers met oorlog en corruptie.


we are all
regie: Jeroen Kriek & Peer van den Berg
We Are All is een beeldende en fysieke montagevoorstelling, geinspireerd op street art icoon Banksy, klassieke mime en de hedendaagse kijk op het begrip kunstenaar, waarbij niks is wat het lijkt, of lijkt wat het is. Gespeeld door de spelers van Young Ones Master.
Lees meer


dansen zonder bril – de noorderlingen
regie: Lies van de Wiel 
Voor mensen die geen bril dragen is alles eenvoudig. Als je een bril draagt leef je in twee verschillende werelden. Zonder bril heeft de wereld geen scherpe kantjes meer, wordt hij zacht en vaag. Met bril krijgt alles zijn gewone hardheid en scherpte terug en zie je de wereld zoals hij is. Dansen doe je zonder bril, maar is de dans van de werkelijkheid te ontspringen?

Als niemand meer zijn dromen zou koesteren dan zou er nergens meer gedanst worden.

De Noorderlingen is dé vooropleiding theater in Noord-Nederland voor jongeren tussen 12 en 20 jaar. Met het programmeren van deze voorstelling geven wij de aftrap aan een nieuwe samenwerking tussen De Noorderlingen en The Young Ones. 


expo Lune
door: Lune van der Meulen
In de foyer van het Young Ones Theater kun je kijken naar de prachtige Illustraties en kunstwerken van beeldend kunstenaar en Young One Lune van der Meulen.
Lees meer


tom strik
door: Tom Strik & band
Als acteur is hij zijn geschreven gedichten gaan combineren met muziek. Zijn stijl is een mix van spoken word en popmuziek. Het verhaal is oprecht en eerlijk. Begin mei 2015 kwam zijn eerste singel “Hoop” uit. Tom heeft geen vaste band maar werkt met wisselende muzikanten. Zo is geen een optreden hetzelfde en zijn de nummers elke keer weer anders. Voor het Young Ones festival gaat Tom in een kleine intieme setting spelen.
Lees meer


bring your own food BBQ
alleen op zondag
We sluiten de zondagmiddag af met een heuse ‘bring your own food’ barbecue en borrel!

Een festival vol theater, performance en kunst. Met een vernieuwd programma!

Bestel kaartjesBestel kaartjes

Speeldata

Zaterdag 16 april – 13.00 t/m 20.00 uur

Locatie

Biss. Willebrandlaan 32
8021 GA Zwolle
t. 038 – 45 36 000

Achtergrond

Bij The Young Ones wordt productiegericht gewerkt. Elk repetitieproces eindigt met een voorstelling of productie. Wij bieden geen losse theaterlessen aan, of een serie van spellessen om je vrijblijvend te kunnen oriënteren. Theater is niet vrijblijvend. Theater is je verbinden: aan een groep mensen, aan een onderwerp, aan iets wat je te vertellen hebt. En in het theater vertel je dat aan een publiek. Met je stem, met je lichaam, met alles wat je hebt. Op de speelvloer, in de spotlights. En om dat te bereiken – terwijl je dat proces meemaakt, leer je alles over acteren wat er te leren valt. De voorstellingen op het Young Ones Festival zijn het resultaat van alle kortlopende producties die twee keer per jaar bij The Young Ones worden aangeboden.

Daarnaast is er in deze XL editie van het festival nog een breed programma aan andere voorstellingen en kunstvormen, gespeeld en gemaakt door collega makers en samenwerkingspartners van The Young Ones!

Lees hier meer over spelen bij The Young Ones

Cast & Crew

Regie: diversen
Zakelijke leiding: Anne van Uum
Artistieke leiding: Jeroen Kriek
Productieleiding: Annely Noeverman
PR & Vormgeving: Kelly de Haan
Techniek: Iwan Kolk & Justinus Benstein

Met speciale dank aan: De Noorderlingen, MAPA, Ide van Heiningen, Tom Strik en Fokke Baarssen

We-Are-All-Print-24
We-Are-All-Print-20
We-Are-All-Print-19
We-Are-All-Print-17
We-Are-All-Print-14
We-Are-All-Print-11
We-Are-All-Print-10
TYO-Overig-Web-04
TYO-Overig-Web-05
TYO-Overig-Web-06
We-Are-All-Print-02
We-Are-All-Print-04
We-Are-All-Print-07
We-Are-All-Print-09
TYO-Overig-Web-03
TYO-Overig-Web-02
TYO-Overig-Web-01
TYO-Metamorphosis-Web-10
TYO-Metamorphosis-Web-09
TYO-Metamorphosis-Web-08
TYO-Metamorphosis-Web-07
TYO-Medeia-Web-08
TYO-Metamorphosis-Web-01
TYO-Metamorphosis-Web-02
TYO-Metamorphosis-Web-03
TYO-Metamorphosis-Web-04
TYO-Metamorphosis-Web-05
TYO-Metamorphosis-Web-06
TYO-Medeia-Web-07
TYO-Medeia-Web-06
TYO-Medeia-Web-05
TYO-Medeia-Web-04
TYO-Medeia-Web-03
TYO-Medeia-Web-02
TYO-Medeia-Web-01
TYO-Jossen-Web-01
TYO-Jossen-Web-02
TYO-Jossen-Web-03
TYO-Jossen-Web-04
TYO-Jossen-Web-05
TYO-Jossen-Web-06
TYO-Jossen-Web-07
TYO-Expositie-Web-05
TYO-Expositie-Web-04
TYO-Expositie-Web-03
TYO-Expositie-Web-02
TYO-Expositie-Web-01
TYO-Dansen-Web-07
TYO-Dansen-Web-06
TYO-Dansen-Web-01
TYO-Dansen-Web-02
TYO-Dansen-Web-03
TYO-Dansen-Web-04
TYO-Dansen-Web-05