#9

Young Ones Festival

Het is weer tijd voor het Young Ones Festival… Niet de allerlaatste ever, maar wel de allerlaatste in dit pand! Op zaterdag 17 & zondag 18 december organiseert The Young Ones de negende editie van het Young Ones Festival, een festival vol theater en kunst!

Bekijk hier het volledige programma & tijdschema

 


 

Te zien op het festival:

buitenkant
regie: Vera Vogel
Geheel volgens verwachting zal u een voorstelling te zien krijgen. Die voorstelling hebben wij gemaakt. U zult die gaan bekijken. Geheel volgens verwachting zult u gaan klappen. Ook zult u een drankje nuttigen in de foyer. U zult napraten met uw vrienden en kennissen onder het genot van dat drankje. Wij hebben een voorstelling gemaakt. U zult daar naar gaan kijken. Er is niks aan de hand. 


SPRING
regie: Irene Kriek
Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor het naleven van je dromen.

Dream big
Work hard
Make it happen
No matter what


light my fire – children of the revolution
regie: Jeroen Kriek & Jordi Kwakkel
Laat me mens zijn
Laat me kind zijn
Haal die cameras van mijn smoel
Ik ben ondergronds
In de spelonken van mijn geest
Mijn fantasie
Mijn verlangen
Mijn eigen ik
Terwijl ik mijn bommen op scherp zet
Bouwen zij die er verstand van hebben het decor op van mijn leven
Maar ik kom niet op
Ik doe niet meer mee


the tree of us
regie: Esther van Til & Peter van Til
De Aarde is te klein, en we hebben allemaal onze ruimte nodig. Mars komt om in de ruimte. 15 personen hebben deze stap durven te zetten.

Zij waren de eerste. Ruimteschip-vluchtelingen, interplanetaire-gelukzoekers of Mars-immigranten zo werden ze destijds genoemd. Inmiddels wonen ze al een tijdje op Mars.
De missie ’S-Cape2Mars’ wordt in de geschiedenisboeken beschreven als een groot succes. Helaas vertellen ze niets over het dagelijkse leven op Mars. Maar waarom niet?


alles is alice
regie: Jasha Minkjan en Lynn de Rijk (co productie met OPUS animaties)
Hoe anders zou je zijn, wanneer je lichaam plots twee keer zo lang is? Of 5 jaar ouder, of dikker of dunner? Wanneer ze telkens verandert, wie is Alice dan?

Alles is Alice is geen klassieke theatervoorstelling. Gemaakt door filmmakers Jasha Minkjan en Lynn de Rijk combineert het animatie en film tot een verhaal waarin meer kan gebeuren dan in theater. Een verhaal over uiterlijk en identiteit. Het wordt een stille film maar ook een voorstelling, waarin de acteurs live hun tekst voordragen en de film voorzien van geluid.


 

Een festival vol theater, performance en kunst. De laatste editie in eigen theater!
Zaterdag = uitverkocht | zondag = laatste kaarten

Bestel kaartjesBestel kaartjes

Speeldata

zaterdag 17 december UITVERKOCHT
18.00 uur – 00.00 uur

zondag 18 december
13.00 uur – 20.00 uur

Locatie

Biss. Willebrandlaan 32
8021 GA Zwolle
t. 038 – 45 36 000

Achtergrond

Bij The Young Ones wordt productiegericht gewerkt. Elk repetitieproces eindigt met een voorstelling of productie. Wij bieden geen losse theaterlessen aan, of een serie van spellessen om je vrijblijvend te kunnen oriënteren. Theater is niet vrijblijvend. Theater is je verbinden: aan een groep mensen, aan een onderwerp, aan iets wat je te vertellen hebt. En in het theater vertel je dat aan een publiek. Met je stem, met je lichaam, met alles wat je hebt. Op de speelvloer, in de spotlights. En om dat te bereiken – terwijl je dat proces meemaakt, leer je alles over acteren wat er te leren valt. De voorstellingen op het Young Ones Festival zijn het resultaat van alle kortlopende producties die bij The Young Ones worden aangeboden.

Lees hier meer over spelen bij The Young Ones

Cast & Crew

Regie: diversen
Zakelijke leiding: Anne van Uum
Artistieke leiding: Jeroen Kriek
Productieleiding: Esther van Til
Productie assistentie: Marie Therese Maurits & Sarah Kriek
PR & Vormgeving: Kelly de Haan
Techniek: Iwan Kolk & Ian Soldaat