Woeste Nachten

Regie: Jeroen Kriek

(naar de Overijsselse Sage ‘Old Minneke‘)
Over vertrouwen, hebzucht en andere onderbuik gevoelens

De multidisciplinaire theatervoorstelling Woeste Nachten gaat over Gait, een arme boerenzoon, die verliefd wordt op de rijke Golida. Om bij haar te kunnen zijn verkoopt hij zijn ziel aan de manzieke heks Old Minneke.

In de voorstelling is alles te koop, zelfs liefde. Daarmee gaat de voorstelling over de wereld van nu, over geld en macht(smisbruik).

Woeste Nachten daagt jongeren uit na te denken over hun wereld en wat zij voor die wereld willen betekenen.

Drie professionele acteurs spelen het verhaal, samen met de leerlingen van de deelnemende school. De voorstelling wordt, onder leiding van The Young Ones-theatermakers en docenten, in 1 dag gemaakt. (overdag 3 a 4 uur durende workshops theater, dans en muziek. De eindresultaten worden opgenomen in de eindvoorstelling)

 

Speeldata

24 juni 2012

Locatie

Biss. Willebrandlaan 32
8021 GA Zwolle
t. 038 – 45 36 000

Achtergrond

Meespeelvoorstelling
Woeste Nachten is een meespeelvoorstelling. Drie professionele acteurs spelen het verhaal, samen met de leerlingen van de deelnemende school. De voorstelling wordt, onder leiding van The Young Ones-theatermakers en docenten, in 1 dag gemaakt. De dag start met een uitleg over de dag het indelen van de groepen. Daarna volgen leerlingen in groepjes workshops op het gebied van dans, theater en muziek. In deze workshops worden de scenes gemaakt en ingestudeerd. De eindresultaten worden opgenomen in de eindvoorstelling.

Reacties van meespelers
‘Leerzaam project waar je als groep je krachten leert bundelen en binnen een dag deel uitmaakt van een verbluffend geheel. Daarnaast krijg je goed mee hoe het er tijdens repetities aan toegaat, hard werken met veel plezier!’

‘Een zeer leerzame dag met een verrassend resultaat!’

Een heel goed concept, hard werken in een korte tijd met mensen die je niet kent aan een avondvullende voorstelling. Bizar hoeveel je kan doen met een grote groep.’

 

Cast & Crew

Regie: Jeroen Kriek & Nard Verdonschot
Tekst: Yvon Haan
Spel: Thomas Hengeveld, Chris Meeder, Marieke Braaksma
Kostuums: Rafaela Engelen & Ellen Wisse
Vormgeving & video: Erik Franssen

IMG_8765
IMG_8722
IMG_8667
IMG_8623
Afbeelding 16
Afbeelding 15
Afbeelding 14
Afbeelding 13
Afbeelding 12
Afbeelding 11
Afbeelding 10
Afbeelding 9
Afbeelding 8
Afbeelding 7
Afbeelding 6