Naar het beroemde boek 'Animal Farm'

The Animals

Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Yvon Haan

Ze zijn het zat. The Animals. Onderdrukt te worden, opgesloten te worden in te kleine hokken en legbatterijen. Doorgefokt te worden tot ze voldoen aan de norm. Te passen in het grotere plaatje. Dus komen ze in opstand tegen de vijand: de mens. Onder leiding van oppervarken Napoleon wordt de boer eruit gegooid en bouwen de dieren een betere wereld. Waar geleefd wordt volgens de principes van het Animalisme. Waar iedereen gelijk is. Waar misschien alleen een paar dieren iets gelijker zijn dan de anderen. Maar dat kan niet anders. Dat snapt iedereen die oog heeft voor het grotere plaatje.

The Animals is gebaseerd op het boek Animal Farm van George Orwell (1945) en wordt gemaakt met ongeveer 50 kinderen en jongeren vanaf 10 jaar en een aantal professionele acteurs. De voorstelling gaat over macht en corruptie in de tijd van nu. Over politieke spelletjes en over idealen die inwisselbaar blijken te zijn.

The Animals gaat in reprise! Te zien van 2 t/m 4 september op Stadsfestival Zwolle!

Bestel kaartjesBestel kaartjes

Speeldata

 

vr 02 sep – 19:15 uur (per boot)
vr 02 sep – 19:30 uur
za 03 sep – 15:45 uur (per boot)
za 03 sep – 16:00 uur
za 03 sep – 19:15 uur (per boot)
za 03 sep – 19:30 uur
zo 04 sep – 12:45 uur (per boot)
zo 04 sep – 13:00 uur
zo 04 sep – 15:45 uur (per boot)
zo 04 sep – 16:00 uur

 

Locatie

Stadsfestival Zwolle
Locatie: Tussen wal en schip

Achtergrond

Het boek Animal Farm is een van de lijfboeken van regisseur Jeroen Kriek. De thematiek is in veel van het werk van Kriek terug te vinden. “Interessant zijn de intermenselijke mechanismen die steeds weer het ideaal in de weg gaan zitten. Een proces wat je bij iedere maatschappelijke beweging, keer op keer, terug ziet. Of het nou de linkse idealisten zijn uit de jaren zeventig van de vorige eeuw of de voorvechters van de vrije markteconomie met marktwerking als hoogste goed anno nu, telkens weer zie je dat het systeem zijn oorspronkelijke ideaal voorbijschiet en uiteindelijk slechts nog in dienst staat van enkelingen, die het zogenaamd ‘het beste ‘ weten maar in werkelijkheid louter het eigenbelang dienen.”

“Waar Animal Farm, oorspronkelijk is geïnspireerd op de Russische revolutie, is het tegelijkertijd een blauwdruk voor ontelbaar andere, vergelijkbare gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis. Dat maakt dit verhaal zo rijk en daarom moet het zo nodig verteld worden. Opdat we alert blijven. Opdat we mechanismen blijven herkennen. Opdat we betrokken blijven en onze eigen verantwoordelijkheid blijven nemen voor de wereld waarin we leven.’’

Cast & Crew

Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Yvon Haan
Co regie: Jordi Kwakkel
Regie assistentie: Tanja Geurtse en Noufrey Bachdim
Productieleiding: Ingvild Molenaar
Productie assistentie: Annely Noeverman
Zakelijke leiding: Anne van Uum
PR & Marketing: Kelly de Haan
Vormgeving & fotografie: Jeffrey Tomberg
Video: Fokke Baarssen
Muziek: Thomas Bernard Hengeveld
Kostuumontwerp: Reindert Kruse
Techniek & decorbouw: Iwan Kolk
Decor: Mieke den Braber
Lichttechniek: Andre Goos

Spel: Danielle Drost, Duncan Plas, Emma Vader, Esther Loerts, Florian Stokvis, Isa Houde, Jasha Minkjan, Jente Taborsky, Jessica de Raaij, Jimmie Feld, Joelle Hilbers, Josephine van Kleef, Kiki Loonstra, Leah Sok, Lune Engbers, Maaike Stalman, Maartje Kampman, Mara Felix, Marciana Bosveld, Maud Mobers, Maud ter Haar, Mirlynn Venerius, Myrthe Brinckman, Nina Dijkstra, Noor Wortelboer, Noortje Ebes, Olivier Kriek, Paulo Henselmans, Pim Dekker, Quirine Kok, Remco Werkhoven, Roos Rijnbeek, Roosmarijn Muller, Rosan Timmerman, Sam Kwakkel, Sando Heijnen, Sarah Kriek, Sterre Schlosser, Tess Kosters, Thomas Jansen, Tom Strik,Thomas Bernard Hengeveld

TheAnimals_IngvildMolenaar-755
TheAnimals_IngvildMolenaar-769
TheAnimals_IngvildMolenaar-792
TheAnimals_IngvildMolenaar-820
TheAnimals_IngvildMolenaar-908
TheAnimals_IngvildMolenaar-959
TheAnimals_IngvildMolenaar-969
TheAnimals_IngvildMolenaar-974
TheAnimals_IngvildMolenaar-696
TheAnimals_IngvildMolenaar-745
TheAnimals2_IngvildMolenaar-46
TheAnimals2_IngvildMolenaar-57
TheAnimals2_IngvildMolenaar-62
TheAnimals2_IngvildMolenaar-71
TheAnimals2_IngvildMolenaar-78
TheAnimals2_IngvildMolenaar-107
TheAnimals2_IngvildMolenaar-1
TheAnimals1_IngvildMolenaar-8
TheAnimals1_IngvildMolenaar-29
TheAnimals1_IngvildMolenaar-77
TheAnimals1_IngvildMolenaar-131
TheAnimals1_IngvildMolenaar-140