Stadsfestival 2017

Na mij de zondvloed

Regie: Irene Kriek & Jeroen Kriek

De brand in Syrie woedt onverminderd voort. Terwijl de vluchtelingenthematiek het Nederlandse denken en de politiek in zijn greep heeft, hebben we nog altijd geen antwoord op de stromen asielzoekers die proberen op brakke schuiten het Europese vasteland te bereiken. We voelen ons bedreigd. Meer en meer verdwijnt het draagvlak in onze wereld om de mensen die elders in de wereld de hel meemaken een veilig heenkomen te geven. Tijd om als Young Ones een nieuwe plaatsbepaling te maken.

Tijdens het Stadsfestival zetten we onze tenten op en bouwen ons eigen veilige haven. Wanneer vluchtelingen vanuit de stadsgracht hun voet aan wal zetten maken wij ons op om het onbekende onder ogen te komen. Terwijl ze bezit nemen van onze bedden, onze tafels, de ruimte vullen met hun muziek, hun etensgeur, hun dynamiek en hun cultuur, proberen wij ons te verhouden. Laten we ons verrassen, schuiven we schoorvoetend aan bij de lange tafels vol eten wat we niet kennen. Dansen we. Zingen we. Doen we een klompendans. Reageren we, omarmen we, ergeren we, vechten we, zoeken we. Samen met ons publiek. En misschien vinden we elkaar.

Een voorstelling over wassend water, lebensraum en naastenliefde, gespeeld door 10 Syrische vluchtelingen en 10 Young Ones acteurs. 


Kaartverkoop via de website van Stadsfestival: www.stadsfestival.nl

Bestel kaartjesBestel kaartjes

Speeldata

donderdag 31 augustus: 16:00 uur/ 19.30 uur / 21.30 uur
vrijdag 01 september: 16:00 uur/ 19.30 uur / 21.30 uur
zaterdag 02 september: 11:00 uur/ 17.00 uur

Locatie

Stadsfestival Zwolle