i.s.m. Trias Jeugdzorg

Regie: Nard Verdonschot

Tien jongeren vertellen over hun ervaringen met Jeugdzorg. Een theatraal circus over jeugdzorg, zorg-jeugd, opgroeien en toekomstmuziek in het hart van onze lokale democratie.

“We zijn tot elkaar veroordeeld. Wij en u. Vanaf volgend jaar. En wij weten niet of u daarop zit te wachten. ​​Daarom dachten we: we komen even langs. Kunnen we praten.”

Trias en The Young Ones slaan de handen ineen. Beide instellingen delen de overtuiging dat een ieder kan leven in een samenleving waar participatie en samenredzaamheid centraal staan. Waarbij mensen zeggenschap houden over hun eigen leven. Centraal staat dat ieder mens erbij hoort in de samenleving en dat iedereen mee kan doen.

Met deze theaterproductie wil zij voorzien van de continue voeding van de persoonlijke ontwikkeling en leergierigheid op gebied van Kunst en Cultuur. Kunst en cultuur – ongeacht leeftijd, afkomst of opleiding – draagt bij aan het ontdekken van ieders mogelijkheden, de wereld om je heen en hoe jij je daartoe wil verhouden.

Speeldata

maandag 3 november 20.00 uur – Quitus Kampen
maandag 10 november 20.00 uur – Het Young Ones Theater

Locatie

Biss. Willebrandlaan 32
8021 GA Zwolle
t. 038 – 45 36 000

Achtergrond

Trias Jeugdhulp ondersteunt kinderen, jongeren en gezinnen bij het opgroeien en opvoeden. In 2014 bestaat Trias 10 jaar. Een bijzonder jaar dus, in meerdere opzichten. Want de jeugdzorg in Nederland staat voor een gigantische uitdaging. Vanaf volgend jaar komt de gehele jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van de gemeenten. Daarom heeft Trias Jeugdhulp het initiatief genomen om in samenwerking met „The Young Ones” een theatervoorstelling te maken. De jongeren maken een tournee langs gemeentehuizen in heel Overijssel. Daar vertellen ze hun verhaal aan de gemeenteraad en aan iedereen die het maar horen wil.

 

Cast & Crew

Regie: Nard Verdonschot
Productie: Anne van Uum
Spel: Esmee Dekker, Bas Rodijk, Samara Schmidt, Alyssa Steinbach, Jessica van der Wagt, Sylvester Weulink, Melissa van Wijhe, Anne van Uum, Vera Vogel

Met dank aan:
Hermien Wieberdink
Benno Hubner

Trias Luister 1
Trias Luister 2
Trias Luister 3
Trias Luister 4
Trias Luister 5
Trias Luister 6
Trias Luister 7
Trias Luister 8