Een bizar sprookje

Jeroen de Grote

Regie: Jeroen Kriek

Jeroen de Grote is een toneelbewerking van het gelijknamige boek van de Nederlandse auteur, columnist, historicus Jan Blokker.Jeroen is een baby. Hij is niet uit de buik geboren. Kinderen werden in die tijd geboren uit een kool. Jeroen is een heel grote baby, die slim is bovendien. En hij kan praten.
Hij besluit zich klein te maken. Anders zijn er misschien geen ouders die hem willen hebben. Hij wordt meegenomen door een lelijke dame met een haakneus die een heks blijkt te zijn. Dit is het begin van een lange reis door een magisch-realistische wereld vol vreemde gebeurtenissen, wonderlijke landschappen en rare figuren.De cast bestaat uit een combinatie van leerlingen van de productieklas van Theaterschool Young Ones en spelers uit de talentgroep van The Young Ones. Allemaal afkomstig uit de regio van Zwolle.


Weblog Zwolle schreef:

Weblog Zwolle keek woensdagavond alvast vooruit bij de eerste Try Out van Jeroen de Grote, en constateerde (…) wederom een knap staaltje acteerwerk van de Overijsselse youngsters.”
Een bezoeker van de voorstelling mailde:
“Beste spelers en begeleiders van The Young Ones,
Wij kwamen tweede kerstdag vanuit Groningen naar Zwolle om “Jeroen de Grote” te zien. Wat een geweldige voorstelling! Dit stuk zou zó tussen de professionele jeugdtheaterproducties passen. Vermoedelijk door de goede regie, is nergens aan te zien dat hier vooral amateurs spelen. De fantastische kostuums, muziek en achtergrondfilms maakten het feestje compleet. Grote complimenten! We hadden er de koude zaal graag voor over. Ga zo door met talent vinden en opleiden. Echt uniek en indrukwekkend wat jullie neer hebben gezet.
Vriendelijke groet
Han

Theater en animaties
De voorstelling speelt zich geheel af in een geanimeerde decor. Door middel van projecties van getekende en geanimeerde beelden veranderd het decor voortdurend van locatie en neemt de voorstelling je mee op reis met Jeroen de Grote. Kriek gaat in zijn regie een hechte samenwerking aan met animatiekunstenaar Jan-Joost Verhoef en componist Paul Maaswinkel, waardoor een wereld wordt gecreëerd die ver buiten de muren van het theater gaat.

Speeldata

22 december 2010 t/m 2 januari 2011

Locatie

Biss. Willebrandlaan 32
8021 GA Zwolle
t. 038 – 45 36 000

Achtergrond

Voor een kijkje achter de schermen kijk je op onze BeeldBlog:
www.jeroendegrote.blogspot.com

Cast & Crew

Regie: Jeroen Kriek
Dramaturg/ trainer: Nard Verdonschot
Regie-assistent: Margot van der Staay
Componist: Paul Maaswinkel
Animatie kunstenaar: Jan-Joost Verhoef
Video techniek: Erik Franssen
Kostuums: Wanja Vermolen-Sala & Bob Vermolen-Sala
Grime: Anita Lalkens
Lichtontwerp/Hoofdtechniek: Herber Molemaker
Techniek/ decorbouw: Iwan Kolk
Decorbouw: Jaap Cornelis
Productie: Bart Jansen
PR/ publiciteit: Ingvild Molenaar
Illustratie Poster en Flyer: Jan-Joost Verhoef
Horeca: Joost Vogelaar

Spel: Thomas Hengeveld, Robert Baarda, Chris Meeder, Elene Zuidmeer, Anna Kamminga, Anne Cornelis, Anthe Kolijn, Caro Goldenbelt, Dalith Tempert, Diede Wartena, Doron Tempert, Geertje Hendriks, Jaap Valkenburg, Jeska Onderwater, Jet Berkman, Joyce Hansson, Katelijne Beukema, Lisanne Hekman, Luuk Postma, Marieke Braaksma, Marieke Burger, Miriam Koetsier, Rosan Onderwater, Sarah Kriek, Shanel Beumer, Sophie van Vilsteren, Tom Strik, Wouter Hetebrij

JeroenDeGroteScene
Jeroen de Grote Jet
JdG2eKerstdag-55
Scene Jeroen de Grote
Jeroen de Grote Scene
JdGFlyeren-43
JdGFlyeren-32
JdGFlyeren-13
JdGFlyeren-8
JdG2eKerstdag-36
JdG2eKerstdag-31