Parade 2016

De Verhalenvertellers

Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Nard Verdonschot

De oude broers Gillis en Theo zijn arm. En een beetje vreemd. Ze zijn zo arm dat ze samen in hetzelfde bed moeten slapen, van hetzelfde bord moeten eten en om de beurt dezelfde kleren moeten dragen. Maar in hun hoofd zijn ze rijk, ze hebben namelijk een hoofd vol verhalen. Mooie verhalen uit het oude Griekenland. Over dappere helden en wraakzuchtige goden, onmogelijke liefdes en machtige keizers. En niemand kan ze zo mooi vertellen als de broers.

Tijdens de voorstelling ‘De Verhalenvertellers’ vertellen de broers om beurten een prachtig oud verhaal aan elkaar. Terwijl de ene broer vertelt brengt de andere broer het verhaal tot leven.

De Verhalenvertellers vertellen verhalen uit Metamorfosen van de romeinse schrijver Ovidius, een van de grote meesterwerken van de wereldliteratuur dat de hele geschiedenis tot aan het toenmalige heden beschrijft in een wervelende kleurrijke opeenstapeling van korte verhalen.

Te zien op Theaterfestival de Parade, meer info hier


stempel_verhalende verhalen – spaar ze allemaal!

ICARUS
“De jongen die te dicht bij de zon vloog”

PERSEUS
“De held die een monster versloeg”

MIDAS
“De koning die alles in goud kon veranderen”

ACTAEON
“De prins die een hert werd”

The Young Ones staat dit jaar voor de vierde keer op de Theaterfestival de Parade met de kindervoorstelling ‘De Verhalenvertellers’. Te zien van 13 juli t/m 16 augustus 2016!

Ga naar de website van de Parade

Speeldata

Den Haag: 13 en 14 juli
Utrecht: 31 juli t/m 3 augustus
Amsterdam: 15 en 16 augustus

www.deparade.nl

Locatie

Biss. Willebrandlaan 32
8021 GA Zwolle
t. 038 – 45 36 000

Achtergrond

Theaterfestival de Parade reist tijdens de zomer langs de vier grootste steden van Nederland. Het festival begint haar tournee in Rotterdam en reist vervolgend via Den Haag door naar Utrecht om af te sluiten in Amsterdam. Er staan zo’n 65 verschillende theater-, muziek en dansvoorstellingen, 45 bands en meer dan 15 kindervoorstellingen op de planken.  The Young Ones staat dit jaar voor de vierde keer met een kindervoorstelling op de Parade.

Cast & Crew

Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Nard Verdonschot
Productieleiding & fotografie: Ingvild Molenaar
PR & Vormgeving: Kelly de Haan
Kostuums & decor: Jasha Minkjan

Spel: Tom Strik & Thomas Bernhard Hengeveld