Forumvoorstelling

Beating the Bully

Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Yvon Haan

Een meespeeltheatervoorstelling over wat je niet wilt maar toch doet

Moon en Lukas zijn een jaar samen. Maar wat een gezellige avond had moeten worden om dat te vieren, eindigt met knallende ruzie. Moon blijft verdrietig achter, en zo treft Daniel – de broer van Lukas – haar aan. Daniel troost Moon en van het een komt het ander.

Een vergissing, die leidt tot een machtsspel waarin leugens en verkeerde keuzes uiteindelijk catastrofale gevolgen hebben. Want – wat doe je wanneer iemand macht over je heeft? Waar trek je de grens en hoe bewaak je die?

Het project

  • De leerlingen kijken naar de korte voorstelling Beating The Bully, gebaseerd op de thematiek:
    Hoe stel je je eigen grenzen en hoe bewaak je die? De personages in de voorstelling falen hierin jammerlijk en het loopt slecht met ze af. De voorstelling speelt zich af in een boksring, is fysiek, snel, heeft humor- maar is ook rauw.
  • Dan krijgen de leerlingen onder leiding van professionele theatermakers, via workshops de kans om na te denken over de keuzes die worden gemaakt in de voorstelling en hoe zij zelf zouden kiezen.
  • Daarna wordt de voorstelling opnieuw gespeeld. De leerlingen krijgen in deze tweede versie de kans om het verhaal tot een ander einde te brengen door in te grijpen op de speelvloer en zo al doende inzicht te krijgen in de thematiek.

 

 

Speeldata

speelt nog steeds

Locatie

Divers: reisbaar

Achtergrond

Beating the Bully speelde in 2013 voor het eerst en is onderdeel van het educatieprogramma van The Young Ones. De voorstelling is te boeken voor het voortgezet, speciaal en beroepsonderwijs.

Klik hier voor meer info & boeken

Cast & Crew

Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Yvon Haan
Productie en tourbegeleiding: Anne – Minke Meijer
PR & Marketing: Kelly de Haan
Vormgeving & fotografie: Erik Franssen
Video: Jeffrey Tomberg

Cast: Tom Strik, Sarah Evers, Thomas Hengeveld, Esther van Til, Tamara Hofman, Anne van Uum, Fokke Baarssen